Ripaus tennistä & maailmaa

ABB9D726-C0FD-4869-882B-3BC280A5DEF3.jpeg

”Whoomp whoomp! Kun aika rientää! Harrastus on vienyt mennessään ja tuntuu ettei vuorokauden tunnit riitä.. nyt ajattelin skarpata ja alkaa rustata kuulumisia tänne.

Aloitin siis tammikuussa tenniksen alkeiskurssin. Ryhmässämme on valmentajan lisäksi 2-4 pelaajaa riippuen miten kukin pääsee paikalle. Itse olen niin tunnollinen että ainoastaan yksi tunti jäi väliin nilkan takia. Kyllä, innostuin ja revittelin niin kovaa että kaaduin nilkkani päälle. Pari päivää siteessä ja paljon kylmää. Viikossa oli taas kunnossa. Selvisin siis säikähdyksellä. Tästä eteenpäin yritän treenata hallitusti. Itselläni on hiukan paha tapa kun innostuu mistä vaan niin lähtee lapasesta!

Ensimmäinen ns lukukausi on ohi. 5kk meni yllättävän nopeasti. Paljon on opittu ja into vain kasvaa. On sairaan siistiä huomata kuinka on kehittynyt pelaajana ja miten paljon kunto kasvoi!

Tennis ei ole mikään yksinkertainen laji. Moni toteaa että kolme eri lyöntiä ja siinä se. Ehei, ei se niin mene. Kyseinen laji on yksi vaikeimmista. Mutta uskon siihen että mitä vain voi oppia jos vain intohimoa ja sinnikkyyttä riittää. Kentällä ei tosiaan vain seistä vaan se on fyysisesti vaativaa. Monesti tunnin jälkeen hiki pisarat putosivat kengille, sydän hakkasi mutta hymy pysyi huulilla. Seuraavana päivänä kolotti. Tiesi kyllä tehneensä jotain..

Ryhmästämme löysin saman henkisen pelikaverin jonka kanssa käymme kerran kaksi viikossa omatoimisesti pelaamassa. Toistoja toistojen perään, sillä sitä oppii. Alkuun toki hiukan säheltämistä mutta joka kerta paremmin! Ja mikä parasta kesä hellii joten päästiin ulkokentille. 

Moni miettii että lajin harrastaminen on kallista puuhaa. Toki alkeiskurssi maksaa kyllä mutta voisi ne rahat tyhmemminkin käyttää. Peruslyönnit tms kannattaa käydä valmentajan kanssa läpi ennen kuin rientää kentälle hulluna juoksemaan. Tenniskyynerpää, selkäongelmat, nilkkavammat tms voidaan helposti välttää. Oikea lyöntiasento, syöttäminen, painon siirto oikealle jalalle .. monia pikku juttuja. Kengät ovat todella tärkeät ettei riko jalkojaan, oikeanlainen maila, pallot.. kun perus jutut ovat hallussa niin ei muuta kuin antaa palaa!

789C943E-AA29-4F0F-AFDC-2A721BF68BF1.jpeg

Löysin tori.fi kautta toiset kengät ulkokentille (toki kovalla pinnalla voi käyttää samoja kenkiä kuin sisäkentällä mutta massalle ehdottomasti omat kengät!) Hintaa oli parisen kymppiä eli ei juuri mitään kuntoonsa nähden. Mailoja löytyy myös edullisesti. Kaikkea ei aina tarvitse ostaa uutena.

Jatkokurssille aion osallistua syksyllä, oppia taas lisää uusia juttuja ja tietenkin kehittyä paremmaksi niissä asioissa jotka jo osaan. Koskaan ei ole liian hyvä tai tarpeeksi hyvä, aina löytyy jotain missä kehittyä.

Onneksi juuri ennen juhannusta pääsen kolmeksi päiväksi niin sanotulle tehokurssille eli kolmeksi illaksi kertaamaan asioita joita ollaan jo opittu. Kesäkurssi taasen jää itseltäni väliin sillä luvassa on muutamia reissuja! (Niistä lisää toisessa blogissani.) Mitä muuta sitä nainen tarvitsee onnellisuutensa eteen kun tennistä ja ripauksen maailmaa <3

Suosittelen lajia ihan jokaiselle joka haluaa kokeilla jotain uutta, rakastaa kun hengästyy ja hiki virtaa. Ikä ei ole esteenä missään vaiheessa!

<3:llä Jenna Annika

 

hyvinvointi terveys mieli liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *