ERILAISIA RUOKAIDEOITA
Heipsan taas pitkän ajan jälkeen! Edellisessä blogissa sain pyynnön tehdä postauksen liittyen ruokiin, joita mä täällä kotosalla duunailen. Mielestäni en tee yhtään sen kummosempia aterioita, mutta joku teistä voi saada pienen inspiraation kokkailuihin niiden omien ruokien lisäksi. Itselleni ruoka ja raaka-aineet ovat todella tärkeitä – en tingi laadun suhteen, kaikessa muussa voi säästää. Yksi ehkä tärkein perusta ruoan maulle on mausteet ja siihen käytetyt raaka-aineet. Itse tykkään mausteisista ruoista ja se näkyy maussa, mutta siinä on himppunen ero laittaa mausteita, jotta ruoka maistuisi hyvältä ja korostaa alkuperäsiä aromeja ja laittaa mausteita vain siksi, että niitä on tapana laittaa. Ostan myös aina maustamattomina kanat ja lihat, koska silloin näkee kuinka hyvässä kunnossa tuote on ja mausteet saa itse valita. Tässä kuitenkin muutamia ruokavinkkejä vaikkapa kesäiltoihin! 🙂 Pahoittelut etteivät ateriat ole niin kauniisti aseteltuja, koska eivät olleet alunperin tarkoitettu tällaiseen postaukseen.
Kanasalaatti. Maailman helpoin ja nopein tehdä. Tarvitsee vain kanan ja salaattitarpeet. Helposti saalaattipohjaisista ruoista saa erilaisen lisäämällä vaikka siemeniä, pähkinöitä, oliiveja, käyttämällä erilaisia salaatteja tai vaikkapa tekemällä oman salaattikastikkeen.
Couscous ja kanaa. Yksi oma ehdoton lemppari! Heittää sekaan hieman vuohenjuustoa, tomaatinviipaleita sekä rukolaa tai minttua niin saadaan perusosista tehtynä jo paljon maukkaampi ateria. Muutenkin vinkkinä: vaihda yksi ainesosa toiseen niin johan ruoka saa uuden ilmeen.
Pestopastaa ja graavilohisalaatti. Pestopasta sellaisenaan on jo oikein hyvä idea, kun joukkoon laittaa vielä kanan. Pestopasta ja graavilohi itsessään ei välttämättä toimi kaikkien makuun, mutta ideana toimiva. Graavilohen tilalle voi vaihtaa vaikka savulohen.
Nacholautanen kanalla. Tästä saa tehtyä juuri sellaisen kuin itse haluaa – täysikymppi kaveri-iltoihin.
Itsetehdyt hampparit. Näistä kans saa tehtyä ihan omanlaiset ja parasta on se, etä tiedät tarkalleen mitä niissä on.