Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

Viime viikolla keskiviikkona ja torstaina kävin n. 6-7km lenkit, mäkijuoksua ja intervalleja ja pääsin taas juoksun makuun, kyllähän se tuntuu hyvältä. Välillä meinasi sattua päähän auringonpaiste, mutta siitä selvittiin.

Lauantaina kävin tatuoijan neulan alla ja nyt kaksi uutta kuvaa koristavat ihoani. Tämähän merkitsee pientä juoksutaukoa, mikä tulee tietysti nyt vähän pahaan paikkaan, kun juoksenneltua on tullut niin vähän. Yritän keskittyä nyt ruokavalion korjaamiseen, koska jostain syystä nyt on lähtenyt herkuttelu ja mässäily käsistä täysin. Tänään teinkin siis tomaattikeittoa, jonka valmistukseen tosin meni töiden jälkeen sen verran kauan, että söin jo etukäteen kauraleivän palaset, jotka olin aikonut keiton seurana nauttia. No, pikkuvikoja.

Yritin käyttää Chocochilin tomaattikeiton ohjetta, mutta koska meillä ei ole kotona sokeria eikä suolaa (heh, muutossa häviää monenlaista..), mieheni unohti ostaa basilikaa ja paprikan sijasta käytin pätkän suippopaprikaa, keitosta tuli vähän omanlaiseni.. Melkoisen makeaa ja herkullista kuitenkin. Eli tällä kaavalla tein oman keittoni, joka siis pohjautuu Chocochilin Elinan reseptiin, johon pääsee yllä olevaa linkkiä pitkin!

WP_003050.jpg

Tomaattikeitto

6  isoa tomaattia

1 sipuli

3-4 valkosipulinkynttä

n. 1/3 makeaa suippopaprikaa

1 kasvisliemikuutio

 n. 4 rkl tomaattipyrettä (en mitannut, käytin tuubin loput)

n. 0,6 l vettä

0,5 tl basilikaa

mustapippuria

oliiviöljyä

 

Keittelin siis tomaatteja sen aikaa, että kuoret alkoivat irrota ja kuorin sitten tomaatit.

Kuullotin sipulia vähän aikaa kattilan pohjalla oliiviöljyssä, lisäsin tomaatit, valkosipulin ja paprikan sekä n. 6dl vettä ja kasvisliemikuution. Annoin keiton kiehua itsekseen ehkä 10-15 minuuttia, lisäsin mausteet ja tomaattipyreen, soseutin koko hässäkän sauvasekoittimella ja annoin vielä vähän aikaa kiehua.

Annoin jäähtyä vähän aikaa ja tarjoilin itselleni ilman sitä hyvää vaaleaaleipää, pelkkien auringonkukansiemenien kanssa. 😀 Eli oikaisin monessa kohtaa ohjetta ja keitto ei varmasti ole lähelläkään alkuperäistä reseptiä, mutta silti tuli hyvää. 🙂 Tätä tulee varmasti tehtyä varsinkin syksymmällä uudelleen, kun lämpimiä ruokia kaipaa enemmän. Ehkä seuraavalla kerralla kokeilen mennä ihan reseptin mukaan..

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *