Kesä opettaa

Kesä antaa ymmärtää olevansa ”se mukava” vuodenaika, pelkkää aurinkoa ja lempeää kesäsadetta. Mutta ei, ihan yhtä lailla tämäkin vuodenaika yrittää päteä pienelle ihmiselle ja opettaa muka olemaan. Asshole.

  • Kesän ekoista mustikoista leivotulla piirakalla on maailman lyhin puoliintumisaika. Tyhjä vuoka oli vielä vähän lämmin.
  • Henkilö voi jäädä puolustuskyvyttömänä sateen armoille jopa neljä kertaa kahden päivän sisällä (vaikka vietti toisen ko. päivistä lähes kokonaan autossa). Helposti.
  • Sattumoisin, varmin tapa estää sade ylipäätään, on raahata mukanaan sateenvarjoa, -takkia ja kaikkea muuta mahdollista epäkätevästi kannettavaa sadearsenaalia.Uusi sääsananlasku meneekin siis: ”Minkä kesä kastelee, se kastelee vielä monesti uudestaan. Ja nauraa.”
  • Mansikat ovat uusi trendihuume. Aina, kun menet ostamaan torilta porkkanoita, ostat mansikoita. Kun menet viemään roskia, ostat mansikoita. Kun menet salille, ostat mansikoita. Oho, pitää mennä ostamaan mansikoita!
  • Taas kerran kannatti olla sulattamatta jääkaappia talvella, nyt seinään juurtunut jääkokkare tekee limusta ekstrakylmää ja jäähyyhmäistä.

Että kiitti vaan, kesä, taas olen kasvanut ihmisenä näiden tietojen kanssa. Voisikohan tällaisesti pitää joskus rahakaspalkintoisen tietovisan, eikä aina vaan jostain ”poliittisesta historiasta”.

Kommentit (2)
  1. mikihara, ahaha, kyllä! Mansikkapsykoosi on aivan just oikea ja paras sana tätä kuvaamaan 😀

  2. Mansikkapsykoosi, KYLLÄ! Tunnustan, mutten käänny enkä kadu! Kello soimaan ja aamulla torille ja kotimatkalta vielä toinen vasu varoiksi. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *