Uudempia fitness-lajeja

ite puin

Salitreenaus on nykyään aika vaikeaa. Enää ei voi vain "käydä joskus vähän salilla", vaan tuntuu, että kaikki ja sen sisko tahtovat kisaamaan esimerkiksi bikini fitness -kisoissa. Tämäkin kuitenkin vielä ikävästi rajaa kilpailujen osallistujakuntaa, joten ajattelinkin ideoida uusia lajeja, joilla voisimme vielä määrällisesti lisätä SM-tason fitness-kilpailijoiden prosenttiosuutta kansakunnassamme. Esim. näillehän on ihan suorastaan huutava tarve.

  • Bikini blogness. Tässä lajissa ei tulla lavalle ollenkaan, tai edes oikeastaan treenata. Lajissa vain otetaan vähäpukeisia ylhäältä valaistuja yläviistokuvia itsestään salilla. Kilpailun voittaa se, joka käyttää eniten filttereitä kuvissaan.
  • Bikini crossfitness. Muuten sama kuin Bikini fitness -kisat, mutta näissä pidetään iloisen raidallisia polvisukkia. Reebokin polvisukkia, huom. Kilpailun voittaa se, joka perustelee eniten trendisanoja käyttäen, miksi voimatreenin ja aerobisen yhdistäminen on crossfitissä ihan siis täysin eri ja siten paljon parempi asia kuin normaalisalilla.
  • Bikini blingness. Tässä lajissa jätetään fitness-lajien turhin osuus, eli treeni, kokonaan pois, ja keskitytään oleelliseen, eli ihanaan blingiin. Mitä isompi tukka, mitä valkoisemmat hampaat ja mitä törkeämmän oranssi rusketus, sen parempi. Sitten vaan lastalla liimaa kroppaan, ja upotus ammeelliseen strasseja. Ja eikun lavalle säteilemään.
  • Bikini äijä-ness. Näennäisen ristiriitaisesta nimestään huolimatta, tälle lajille on valtaisa potentiaalinen osallistujakunta. Lajissa kehuskellaan sillä, kuka treenaa koviten ns. äijämäisimmin. Mittareina ei tosin käytetä sarjapainoja, juoksunopeutta tai edes lihasmassaa (koska olisihan se nyt jotenkin tosi laimeaa). Mittareina tässä ovat hikoamisen määrä, naaman (ihan siis karsea punaisuus), känsät käsissä sekä ronskit saliörinät joita kuuden kilon käsipainoja nostellessa nyt superäijältä naisihmiseltä pääsee. Ja tietysti se, kuinka kipeät lihakset ovat.


Mukaan voisi heittää vielä muutamia taitolajeja:

  • Treenifeisbuukkaus. Tässä kisataan lähinnä reaktionopeudesta. Heti salille astuttaessa check-in, pukuhuoneesa treeniinlähtöfeissi, peilin edessä hyvä fiilis -pose, sitten kuva käsipainosta ja juomapullosta, pari posea. Puhumattakaan siitä, kun treeni edes oikeasti alkaa. Tehokkain statuspäivittäjä/salillaolominuutti voittaa!
  • Tavoitehakuammunta. Pääasiana tässä on asettaa mahdollisimman monta keskenään ristiriitaista tavoitetta käsittämättömän pienelle aikajanalle. Esim: seuraavan kahden kuukauden aikana aion laihtua 10 kiloa, kasvattaa lihasmassaa, -voimaa sekä venyvyyttä ja tasapainoa, nostaa maastavetomaksimia 20 kilolla. Ja juosta maratonin. Ylämäkeen.
  • Lisäravinnescrabble. Lajissa heitetään kaikki kilpailijan päivittäin naamaansa kumoamat lisäravinnelyhenteet kirjain kerrallaan iloisesti kasaan sekaisin, ja se kilpailija, joka osaa tunnistaa ja koota sieltä edes muutaman lisäravinnelyhenteen, voittaa. (Uudet lyhenteet siirtyvät lisäravinneyhtiöiden omistukseen tulevaisuuden tuotekehitys- ja markkinointitarkoituksia varten.)
  • Osallistumispisteet. Ja tokihan pitää olla laji myös heille, jotka kyllä sisimmissään tietävät, ettei määrä korvaa laatua, treenissäkään. He vain haluavat olla välittämättä.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Aivan loistava ! Toivottavasti fittness kisojen järkät ottaa nää huomioon, sillä onhan niin, ett mitä enemmän lajeja, sitä enemmän ihmisiä, joka tarkottaa enemmän rahaa jokaiselle osapuolelle :D

tiiti
ite puin

Kyllä! Minusta olisi jotenkin mahtava huomata, että edes jossain kilpaurheilussa pätisi se "kaikki voivat osallistua, jos vain haluavat" -periaate :D

Nata - White Trash Disease

Mä niin voitan ton crossfitnessim ja tavoitteena mahdollisimman kova aika/painot sekä vauhti tavoitehakuammunnassa! :D

tiiti
ite puin

Varoitan, että mä ja mun käsilläseisontapunnerrukset menee-ei-menee-ei -projekti ollaan todella vahva voittajakandidaatti tossa tavoitehakuammunnassa :D

Silkkitassu

Kuulostavat ihan minun lajeilta. Kerrankin voisin pärjätä. Vaikkapa tuossa treenifeisbuukkauksessa ja bikini blognessissa. :) Saisitko vielä ympättyä lajiksi jotain blogikansalle ja treenaamisesta kirjoittamisesta kiinnostuneille varsinkin kun näin Lilyssä ollaan?

tiiti
ite puin

Pätemis-fitness. Pakko olla :D

sanumaria

Pätemisfitness! Osallistun (ja voitan).

Saara S.
Saara Sarvas

Osallistuisin myös tähän, ihan sama mitä se maksaa!

FFFifi
Fitness Führer

Tavoitehakuammunta on just mun laji!!! Jonain päivänä vielä kumoan luonnonlait ja todistan, että voi yhtä aikaa ja vain parilla treenitunnilla viikossa sekä syömällä päivässä 1000 kalorin edestä kakkua, kehittyä super notkeaksi, nopeaksi, kestäväksi, vahvaksi ja habaisaksi mutta vähärasvaiseksi. Noin niin kuin alkuun, eiköhän niitä tavoitteita matkan varrella tule lisää.

tiiti
ite puin

Mä ajattelin ensin osallistua pelkkään tohon osallistumispistesarjaan, koska ois fiksua treenata vaan yhtä tavoitetta kerrallaan, mutta sitten ajattelin, että pashkat, more is more, ja otan kans osaa ainakin tuohon tavoitehakuammuntaan. Ja tohon äijäilyyn.

Lisäksi tuolla pitäisi olla joku Pakkotoisto-fitness, jossa kilpailtaisiin siitä, kuka uskollisimmin ottaa sieltä treenivinkkejä ja -kokemuksia täysinä faktoina. Voittaisin senkin.

Arsenikki (Ei varmistettu)

Kahvakuulauinti-fitness, optimaalinen syke hetkessä! Tai golgata-fit, se alkuperäinen crossfit siis, nauloilla.

tiiti
ite puin

Tuota kahvakuulauintia pitäisi joskus kokeilla uimahallissa, menisi vaan ihan pokkana kuula uimapuvussa altaaseen ja väittäisi, että se tekee tosi hyvää nivelille ja lihasvoimalle, tai jotain. Kahvakuulapohjajuoksu vois myös olla näytöslajina aika hieno.

Marissa (Ei varmistettu)

ahhaha, "kuula uimapuvussa altaaseen.." :D en kestä näitä sun juttuja..

Lunge lady (Ei varmistettu)

Unohdit bikini blignessistä metriripset, joiden päässä on toki timangeja! Noita-akkamaisia pitkiä kynsiä unohtamatta! ;)

Silkkitassu

siihen voi sit yhdistää kynsien lakkaukset ja niissä pätemisen!

tiiti
ite puin

Hah, niin unohdinkin! Toi niin ei ois mun laji. Mulle pitäis olla joku siilitukkainen peikko -fitness -erityissarja :D

Vieras
Vierailemassa

kerranki löytyis mulle laji, jossa voisin loistaa, nimittäin tavoitehakuammunta! kerrassaan loistavia ehdotuksia uusiksi lajeiksi :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun laji taitaa olla Bikini-äijäness :D

d-g (Ei varmistettu)

Arvaa laji: muutun paremmaksi ihmiseksi heti huomenna muuttamatta mitään tänään (tai oikeasti huomennakaan). Kai tällä yrittämisellä ainakin karsintaraja ylittyy. Pätemisen mallia Studio Julmahuvista. (Jos joskus nukkuis kunnolla niin vois muodostaa vaikka ihan kokonaisia ajatuksiakin. Tour de Univaje. Doping jopa suositeltavaa, ihan kumpaan suuntaan tykkää. Itsehän harrastan sekä kofeiinia että valeriaanaa.)

Fiipi (Ei varmistettu)

Heheh pakko jakaa facebookissa :D Treenifeisbuukkaus xD Käyn salilla usein, mutta onneksi puhelimeni on niin vanha ettei sillä viitsi kuvailla salilla, nauravat pian vaikka pihalle sieltä :D

Kommentoi