Viikon järisyttävin self-help-lehtijuttupalkinto menee…

Tälle jutulle: ”Mies, tässä naisten lempikohteliaisuudet”. Kiitos, Iltalehti. Tai kuten nykypäivänä hemmetin usein, Iltalehden suomentaja ja Daily Mail. Olkoonkin vasta tiistai, tästä ei mennä enää ylemmäs. Tai alemmas, en edes osaa päättää.

Neljä kymmenestä naisesta ilahtui suuresti myös silloin, kun joku kehui heidän hymyään. Muita mukavia asioita sanoa ovat tutkimuksen mukaan: tuoksut hyvältä, sinulla on kauniit hiukset, tuo asu todella sopii sinulle, tuo väri todella sopii sinulle, pidän siitä mitä sinulla on päälläsi, silmäsi ovat kauniit, näytät hoikalta ja näytät upealta.

Tutkimuksessa havaittiin myös se, mitä naiselle ei missään nimessä kannata sanoa. Niitä lauseita ovat: näytät väsyneeltä, olet hiukan nuutuneen näköinen, olet ok, oletko saanut hiukan lisää painoa, olet aivan kuten äitisi, et näytä niin pahalta kuin ajattelin, et ole yhtä tyhmä miltä näytät, et näytä niin väsyneeltä tänään, sinulla on suuret piirteet ja olet aika iso, etkö olekin?

Massiivisen ”NO IHANKO TOTTA” -huudahduksen, sekä suoraan englanninkielisistä ilmaisutyyleistä käännetyistä lausahduksista (lähes) toivuttuani ajattelin nillittää vähän lisää.

– Jos ei ole mitään kehuttavaa, pitääkö kehua väkisin (tai mikset säästäisi vaivaa, ja parantaisi suhdettasi vain lähettämällä siipallesi linkin tuohon postaukseen, ei tarvitse edes opetella ulkoa noita laineja)? Ja jos elämän nainen ei oikeasti herätä mitään itsekeksittyä positiivista kommenttia (vaan ne pitää luntata lehdestä) kannattaisiko myös harkita suhteen tulevaisuutta?
– ”Oletko laihtunut” tyhjänpäiväisenä kohteliaisuutena? Eikö se ole vähän sama kuin sanoisi, kas, oletko kasvanut neljä senttiä pituutta sitten eilisen?
– Argh.

Naisilla on monia komplekseja ja siksi he kaipaavat vakuuttelua, että ovat kauniita ja kelpaava, kertoo tutkimuksen tiedottaja.

Maailmassa ei vaan ole riittävästi kirosanoja.

Kommentit (14)
  1. Laihtumisen kommentointia on pohtinut blogissaan myös Pöperöproffa eli Patrik Borg. Laihtuminen kun ei aina välttämättä ole onnittelujen arvoinen asia, vaikka nykyisessä asenneilmastossa tuntuu välillä, että nainen saa olla vaikka raivopäinen sarjamurhaaja mieluummin kuin hiukankaan tukeva.

    http://patrikborg.blogspot.fi/2011/09/kannattaako-laihtumisesta-kehua.html

  2. Joo, no suomalaisen lounaskahvilan pitäjän ehkä tosiaan kannattaa tuo tiedostaa. 😀

    Mä oon kyllä usein miettinyt sitäkin, miksi ”sä oot laihtunut”-kommenttia voi viljellä miten vaan (no kai siksi että suurin osa naisista pitää sitä kehuna, eli oikeestaan mun kysymys varmaan on että miksi suurin osa naisista haluaa tällaista kuulla). Itse en nimittäin halua saada keneltäkään muulta kuin ehkä puolisoltani, perheeltäni tai erittäin läheisiltä ystäviltäni vartalooni tai etenkään sen muutoksiin liittyviä kommentteja.

    Jos joku tuttava mulle sanoo että ootpas laihtunut sitten viime näkemän, niin tulee vaan hölmö olo, vaikka kaveri varmasti tarkoittaa hyvää. Ai oon laihtunut? Onko se hyvä vai huono? Olinko aiemmin pulska? Näytänkö nyt sitten hyvältä? Kuinka tarkasti ylipäänsä analysoit mun kroppaa aina kun tavataan? Miltä mun tissit näyttää, entä onko reisissä selluliittia tai onko kasvojen iho nyt parempi kuin ennen? Mulle ”olet laihtunut” tuntuu jotenkin ihan yhtä tunkeilevalta kuin ”oot lihonut”. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *