Ladataan...

Olen ollut Knoxvillessa nyt viikon verran. En voi olla kuin hämmästynyt siitä, kuinka hyvin kaikki on mennyt ja kuinka nopeasti olen asettunut tänne. Etukäteen olin ajatellut, että kotiutuminen tänne tulee kestämään kauemmin, mutta voin jo nyt sanoa, että viihdyn täällä. Tähän on vaikuttanut erityisesti se, että ohjelmaa on ollut riittävästi, mutta ei kuitenkaan liikaa ja se, että meillä on hyvä yhteishenki vaihtareiden kesken. Kampus on myös juuri sopivan kokoinen ja täältä periaatteessa löytyy kaikki mitä tarvitsee.

Hämmentävää on myös se, että tämä tuntuu ihan siltä, kuin sinut olisi tiputettu keskelle amerikkalaista college elokuvaa. Opiskelijat asuvat asuntoloissa, syövät pikaruokaa päivittäin, kuuluvat erilaisiin sisar- tai veljeskuntiin ja urheilu on todella iso osa yliopiston kulttuuria. Suurimmalla osalla on päällä jokin yliopiston collegepaita ja he ovat ylpeitä siitä, että opiskelevat juuri täällä. Mielestäni tällainen yhteisöllisyys on sellaista, jota meillä ei Suomessa samalla lailla ole. Yliopisto ja esimerkiksi sen urheiluseurat ovat koko kaupungin juttu ja se näkyy. 

Asumme täällä siis perinteisessä amerikkalaisessa asuntolassa muiden opiskelijoiden kanssa. Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden on pakko asua kampuksen alueella ja sen jälkeen he voivat muuttaa muualle, jos haluavat. Tapasimme pari päivää sitten amerikkalaiset opiskelijat, joiden kanssa jaamme kylpyhuoneen. Ensin olimme hieman kauhuissamme siitä, miten kylpyhuoneen jakaminen sujuu neljän naisen kesken, mutta se on ainakin tähän asti mennyt hyvin. Amerikkalaisista ”naapureista” on muutenkin ollut suuri apu, kun olemme kyselleet erilaisia asioita liittyen täällä olemiseen. Heillä on myös autot ja he lupasivat kuskata meitä, jos meidän pitää päästä jonnekin.

Suomalaisille oma rauha on myös aika tärkeää ja moni onkin kysellyt, että saako täällä koskaan olla yksin. Vastauksena tähän, että kyllä saa olla myös rauhassa itsekseen, jos haluaa. Itse on tullut vietettyä omaa aikaa talomme alakerrassa, josta on mahdollista löytää oma rauhaisa paikka, jossa nytkin kirjoitan tätä. Meidän kurssit kämppikseni kanssa menevät myös aika ristiin, joten usein olen myös huoneessamme yksin. Annamme myös toistemme olla rauhassa, vaikka olisimmekin samaan aikaan huoneessa. Välillä sitä jopa unohtaa, että myös toinen on samassa huoneessa. Lisäksi voi halutessaan lähteä yksin lenkille tai salille eli ihan samoja juttuja voi tehdä täällä, kuin tekisi kotonakin itsekseen. Mielestäni tämä on pelkästään hyvä juttu, että kaikki asuvat samassa talossa, koska aina löytyy seuraa lounaalle tai tekemään jotain muuta. 

Ensimmäinen virallinen koulupäivä oli tällä viikolla keskiviikkona. Itselläni alkoi kurssit kuitenkin vasta torstaina, jolloin minulla oli kaksi kurssia. Kirjoitan ensi viikon jälkeen vielä tarkemmin kursseista, koska minulla todennäköisesti vaihtuu ainakin yksi kurssi vielä ja osa kursseista alkaa vasta ensi viikolla. Kurssien valinta on ollut aika haastavaa ja en oikein ole osannut päättää, mitä opiskella, sillä vaihtoehtoja on melko paljon, mutta ne pitää kuitenkin saada sopimaan kalenteriin. Tämä kuitenkin toivottavasti selviää viimeistään ensi viikolla. 

Tänään menemme vielä yhdessä syömään ja huomenna lauantaina luistelemaan, joten siitä tulee varmasti hauskaa! 

xoxo T

 

Ladataan...

Ladataan...

Päätin perustaa blogin, jota kirjoitan kevään ajan täältä Atlantin toiselta puolelta. Tämä on varmasti helpoin tapa pitää kaikki siellä Suomessa ajantasalla siitä, mitä täällä tapahtuu ja myöskin jättää muisto itselle tästä keväästä. Yksi iso syy tämän perustamiseen oli myös, että itse koin muiden blogit ja matkakertomukset todella hyödylliseksi, kun suunnittelin tätä reissua, joten toivottavasti tästä on myös hyötyä jollekin muulle vaihtoon lähtijälle. Auttaakseni muita kirjoitan myös juttuja liittyen käytännönjärjestelyihin, joita piti tehdä ennen kuin pääsin tänne, mutta niistä lisää myöhemmin. Minulle saa ehdottomasti myös lähettää kysymyksiä ja autan mielelläni, jos jokin asia vaihtoon lähtemisessä askarruttaa.

Mutta asiaan ja hieman taustatietoa:

Lähdin vaihtoon Yhdysvaltoihin keskiviikkona 2.1.2019 ja saavuin vaihtokohteeseeni Knoxvilleen 3.1. Olen ollut täällä nyt siis vajaan viikon. Lensin ensin Fort Lauderdaleen Floridaan ja nukuin siellä yhden yön, jonka jälkeen lensin tänne. Yliopisto, jossa opiskelen täällä on nimeltään University of Tennessee. Kyseisellä yliopistolla on käsittääkseni kampuksia muissakin kaupungeissa, mutta tämä sijaitsee Knoxvillessa. Hain tänne ISEP-ohjelman kautta ja kirjoittelen itse hakuprosessista lisää myöhemmin, koska se on hieman erilainen kuin hakeminen esim. Erasmus-vaihtoon. 

Kun lähdin Suomesta keskiviikkona lunta satoi vaakasuorassa ja mietin, että onneksi on tällainen sää, niin ei harmita niin paljon lentää Floridaan 26 asteen helteeseen. Kavereille ja perheelle heippojen sanominen ei ollut mikään helppo juttua. Mahtavaa on kuitenkin se, että tietää kuinka paljon ihania ihmisiä on ympärillä, joiden luo palata kesällä. Lensin Helsingistä lumimyrskyn keskeltä ensin Lontooseen ja sieltä suoraan kiirehdin Fort Lauderdalen koneeseen. Onneksi oli hieman univelkaa uuden vuoden juhlista ja olin väsynyt, joten aloin aikalailla heti lentokoneessa nukkumaan. Heräsin kuitenkin suunnilleen tuntia myöhemmin ja huomasin, että hetkonen kone ei ole ilmassa ja olemme vieläkin Lontoossa.. Lopulta kone oli noin 1,5 tuntia myöhässä, kun saavuimme Fort Lauderdaleen. Yhteensä koneessa tuli vietettyä siis lähes 12 tuntia. Nappasin taksin hotellille ja kävin syömässä ennen nukkumaan menoa, koska seuraava lento lähti aamusta kohti Knoxvillea. 

Knoxvillessa minut pienen odottelun jälkeen tultiin hakemaan lentokentältä. Kaksi opiskelijaa hakivat minut ja toisen ranskalaisen vaihtarin, joka oli mukavaa, kun pääsi heti tutustumaan paikallisiin opiskelijoihin ja myös toiseen vaihtariin. Meidät vietiin asuntolaan, jossa lähes kaikki vaihtarit asuvat ja myös amerikkalaisia opiskelijoita.

Tapasin heti sattumalta kämppikseni, kun olimme kirjautumassa sisään asuntolaamme, jonka nimi Clement Hall. Kämppikseni nimi on Alicja ja hän on kotoisin Puolasta eli myös vaihtari. Lähes kaikilla muilla on kämppiksenään amerikkalainen opiskelija paitsi meillä, mutta se ei ole ollenkaan huono juttu, sillä tulimme heti hyvin juttuun. Muiden vaihtereiden kämppikset eivät ole vielä kaikki saapuneet, koska amerikkalaiset opiskelijat ovat olleet vielä viettämässä joululomaa. Heitä on valunut tänne viime päivien aikana, mutta vielä on hyvin hiljaista. 

Kirjautumisen jälkeen otimme tavaramme ja lähdimme kohti huonetta. Avasimme oven ja katsoimme toisiamme järkyttyneinä.. Huone oli kaaos ja likainen. Huoneessa oli kaksi sänkyä ja pöytää, mikro, jääkaappi ja pari tuolia, mutta ne eivät olleet missään järjestyksessä. Meidän piti siis itse alkaa siirtelemään melko painavia huonekaluja ja järjestelmään huonetta. Huone on tähän mennessä ollut isoin pettymys, sillä se oli todella likainen ja vanhanaikainen. Nyt huone näyttää kuitenkin jo ihan asuttavalta siivouksen ja huonekalujen järjestelyn jälkeen ja tärkeintä kuitenkin on kiva kämppis! Tässä kuva huoneesta, miltä se näytti kun saavuimme:

Ensimmäiset päivät ovat menneet tutustuessa kaikkiin uusiin ihmisiin ja alueeseen ja hoitaen käytännön asioita, kuten käyneet Wallmartissa ja paikallisessa kauppakeskuksessa ostoksilla. Ihmiset ovat olleet mukavia ja vaihtariporukkamme tulee hyvin toimeen. Meitä on noin 20 vaihtaria ympäri maailmaa. Kaikki ovat kiinnostuneita tutustumaan toisiinsa ja yhteistä tekemistä on löytynyt hyvin. Esimerkiksi lauantaina pidimme pasta & hockey illan talomme alakerrassa. Laitoime yhdessä ruokaa ja sen jälkeen katsoimme, kun Suomi voitti USA:n nuorten jääkiekon mm-finaalissa! Se oli hienoa ja oli hauska nähdä, kun muutkin vaihtarit kannustivat Suomea.

Yllättävintä tähän mennessä on ollut se kuinka paljon ihmiset tietävät Suomesta. Olin kuvitellut, että joudun selittämään kaikille, että missä se edes on, mutta yllättävän moni tietää jotain. Tänään kuulin Kimi Räikkösestä ja kuinka eräs tyyppi tykkää kuunnella HIM:ä ja erään toisen vanhemmat olivat juuri vierailleet Helsingissä ja tykänneet todella paljon. 

Tässä tiivistetysti ensimmäisten päivien tapahtumista, palaan pian asiaan. 

xoxo T
Ladataan...