Kesäherkkujen kuningatar: Lohimähnä 2.0

Onnea ovat ruokaa ja ruoanlaittoa rakastavat juhannusvieraat, jotka laittavat pöydän koreaksi sapuskalla, joka räjäyttää tajunnan. 

Kuten tämä lohimähnä.

img_0018-2.jpg

Jaoin aikanaan Bloggerin puolella hyvin simppelin lohimähnän ohjeen. Tässä on hieman enemmän työvaiheita, mutta ei uupumukseen asti. Salaisuus piilee kermavaahdossa, joka tekee koostumuksesta ihanan kuohkean. 

En tietenkään kirjoittanut reseptiä ylös, vaan sovelsin oman version muistikuvien perusteella. Hyvää tuli. 

Tarvitset:

  • kylmäsavulohta (n. 200 g)
  • graavilohta (n. 200 g)
  • 1 prk kuohukermaa
  • 1 prk maitorahkaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • punasipulia
  • 1 lime
  • tuoretta tilliä ja ruohosipulia
  • suolaa ja mustapippuria

Hienonna kalat ja punasipuli. (Vinkki: jos raaka sipuli aiheuttaa sinunkin pötsissäsi turvotusta, laita sipulisilppu hetkeksi likoamaan kylmään veteen ja valuta se siivilässä ennen jatkokäyttöä, toimii.) Vaahdota kerma, sekoita joukkoon maitorahka, kermaviili, kalat ja sipuli. Purista joukkoon limen mehu ja silppua sekaan tilliä ja ruohosipulia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Kun tätä on aina kulhollinen kaapissa, kesän ruokahuolto on sillä ratkaistu. Mähnä on erinomaista nautittavaa vaikkapa ruissipsien dippinä, leivänpäällisenä ja uusien pottujen kaverina.

Tai sitten ihan vaan lusikalla suoraan kulhosta. 

koti ruoka-ja-juoma