Hillolla vai mantelimassalla?

Ei kummallakaan.

Hyvät naiset ja herrat, meillä on voittaja: sitruunatäytteiset laskiaispullat.

Laskiaispulla

Mies alkoi mankua pullaa kesken lauantailöhöilyn. Esitin uhrautuvaa vaimoa ja lähdin kylälle kauppareissulle. Olin jo kurottautumassa kohti kylmähyllyn laskiaispullapakkauksia kun sisäinen marttani otti yllättäen vallan.

Hiivapaketin jätin kauppaan, mutta nappasin pakastealtaasta pussillisen paistovalmiita peruspullia, merkkiä Rainbow. Jääkaapissa odotti purkillinen vispikermaa ja vietin hiljaisen hetken hillohyllyllä miettien kermavaahdolle kaveria. Hillot jäivät hyllyyn kun ajatus kirkastui: tuorejuustoa ja sitruunoita. 

Kotona paistoin pullat, leikkasin niistä hatut ja koversin sisustat. Vatkasin purkillisen kermaa, sekoitin siihen rasiallisen maustamatonta tuorejuustoa, puolikkaan sitruunan mehun sekä raastetun sitruunan kuoren ja maustoin sokerilla sekä vaniljasokerilla. Sekoitin joukkoon myös pullista koverretut sisustat ja lusikoin mössön pullien sisään. Kansi päälle ja ääntä kohti. 

Voin kertoa: oli hyvää. Niin hyvää että teki mieli tirauttaa pienet itkut. Tai ainakin taputtaa itseään selkään. 

 

P.S. Voit toki leipoa pullat alusta asti itsekin. Minä en jaksa sellaiseen ainutkertaista elämääni tuhlata, kun olen vihdoinkin kehdannut myöntää itselleni että inhoan taikinoiden vaivaamista. Sekoittaminen vielä menettelee ja on jopa mukavaa, vaivaaminen ei. Mutta vaivaa sinä, jos ihan oikeasti haluat. 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.