Avokadovitutus
Kun joku asia on todella trendikäs, on tietenkin äärimmäisen coolia jättäytyä tahallaan hypetyksen ulkopuolelle.
Niin että olenko kokannut avokadopastaa? No en ole.
Meikätyttö ei nimittäin olekaan mikään laumasielu, kjäh kjäh. Palataan asiaan vaikka sitten, kun tämä liekehtivän hortonomin rakkauslapsi alkaa kantaa hedelmää:
Käsi sydämelle, onko olemassa rasittavampaa elintarviketta kuin avokado?
Empiirisen kokemukseni mukaan avokado saavuttaa elinkaarensa aikana optimaalisen kypsyyspisteensä maksimissaan noin kahden minuutin ajaksi. Jos et tuolloin ole paikalla, on peli menetetty. Jossain mystisessä aikakuplassa tapahtuu se, että kaupasta kivikovana kotiin kannettu hedelmä muuttuu tiskipöydällä makaavaksi, mädäntyneeksi Barbapapan ruumiiksi.
Ja taas vituttaa matkalla biojäteastialle. Kyllä ei pelastu maailma tällä tavalla.
Ja kyllä, olen kuullut Pirkka-sarjan syöntikypsistä avokadoista. Ostin kerran Pirkan syöntikypsän mangon, johon olin vähällä katkaista puukon lisäksi myös hampaani. Silloin totesin, että minulla ja Pirkalla taitaa olla hyvin erilainen käsitys siitä, mitä tarkoittaa syöntikypsä.
Tähän loppuun vielä pieni toive seuraavan somepastan keksijälle: voisiko raaka-aineena käyttää tällä kertaa vaikkapa purkkiherkkusieniä?
Pliide.