Pus!

Hyvien asioiden puolella on aina mukava olla. Minulla on vain pieni ongelma: en halua näyttää idiootilta, en edes hyväntekeväisyyden nimissä. 

Huhtikuussa vietettiin Vaatevallankumousta, jonka tarkoituksena oli kiinnittää huomiota vaateteollisuuden epäkohtiin. Kampanjaan osallistuvia kannustettiin pukemaan yhtenä päivänä vaate nurinpäin päälle, jotta niskalaput olisivat näkyvillä ja tekstiilin alkuperä avoimesti esillä. Klikkasin osallistun, vaikka tiesin jo siinä vaiheessa että

noentodellakaanpuemitäännurinpäinhaloo. 

Nenäpäiväkin on oikein kiva juttu niin kauan, kun kukaan ei vaadi minua asioimaan lähikaupassa pellenenä päässä. Vähemmästäkin on ihmisiä pamahtanut psykoosiin. 

Ja kaikki tämä on erityisen kummallista juuri siksi, että teatteria tehdessäni minulle ei ole mikään ongelma näyttää niin hirveältä muijalta (tai mieheltä) kuin vain mahdollista. Karvahattu tai peruukki, bikinit tai läskipuku, kaikki käy. Mutta siviilissä alan olla siinä pisteessä, että julistavat tekstipaidatkin ovat nykyään jo liikaa. 

Ei pysty, ei kykene.

Tänään vietettävään Huulipunavallankumoukseen sen sijaan osallistun suurella ilolla. 

img_7698-1.jpg

Ihmisellä voi olla kaikenlaisia hassuja uskomuksia. Kuten vaikka että minä se en ole yhtään sellainen nainen, joka käyttää huulipunaa.

Sitten menin kauppaan, ostin huulipunan ja totesin että hah, kaikkea sitä sinäkin uskot. 

En tiedä, kuinka paljon tällainen kampanja lopulta edistää naisten sydänterveyttä. Mutta ainakin se houkuttelee hymyilemään enemmän. Ja sehän ei ole koskaan huono asia. 

Siispä punaa huuliin, tyttäret! Tänään ja huomenna. Pidetään huolta siitä, että meistä jää jälkiä: mahdollisimman paljon tahroja lasinreunoihin ja paidankauluksiin. 

Puheenaiheet Uutiset ja yhteiskunta

Kylmänä, kiitos

Sanomalehden sivuilta viikonloppuna vyörynyt äitienpäivälounaiden mainostulva sai taas miettimään konseptia nimeltä seisova pöytä.

Minulle se on aina ollut taivas. Kun pöydässä on montaa eri sorttia ja saa varmasti syödä vatsansa täyteen, olen paratiisissa. 

abiristeily.jpg

Onnessani on kuitenkin aina ollut pieni särö. Ne lämpimät ruoat. 

Umpiväsynyttä, nahkeaan kermakastikkeeseen nukahtanutta porsaanpaistia ja keskivaikeasta depressiosta kärsivää uunilohta, joka tarjoillaan kokkareisen smetanahunnun alta. Lisukkeena jyrän alle jäänyttä kruunuvihannessekoitusta ja kermaperunoita, jotka sopisivat myös mökkigrillin muurauslaastiksi. 

Miksi ne ovat siellä?

Kun porukalla keskustellaan buffet-ruokailusta, kaikki hekumoivat etukäteen niitä ihania kylmiä alkupaloja, notkuvaa kalapöytää ja herkullisia salaatteja. (Ruotsinlaivalla tapellaan kuulema verissäpäin kokonaisista katkaravuista.) Ei kukaan koskaan sano, että aah, saisipa taas niitä ihania lämmitettyjä pakastevihanneksia! 

Ja kuitenkin velvollisuudentunto sanoo, että kaikkea on maistettava. Niinpä kuuliainen kansalainen katsoo haikeana ripeän tarjoilijan matkaan katoavaa, tyhjäksi nuoltua alkupalalautastaan ja siirtyy kiltisti lämminlinjastolle muun karjalauman jatkeeksi. 

Niin turhaa, niin surullista.

Päätin hiljattain, että elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi typeriin velvollisuuksiin. Sydän pamppaillen lastasin lautaseni täyteen alkupaloja. Söin ne, santsasin ja ilmekään värähtämättä kävelin sen jälkeen suoraan jälkiruokapöydän luokse. Aterian päätteeksi istuuduin tyynesti odottamaan rangaistusta korkeammalta taholta.

Sitä ei koskaan tullut. 

Koti Ruoka ja juoma