Hakupalat nro 2 eli actimel paska

img_0624.jpg

Bloggaajan tulisi varmaankin olla aktiivisesti kiinnostunut bloginsa kävijämääristä, vahdata säännöllisesti Google Analyticsin tilastoja ja tehdä niistä tarvittavia johtopäätöksiä. Itse vierailen siellä ehkä pari kertaa vuodessa enkä tajua niistä diagrammeista yhtään mitään. Sen sijaan käyn katsomassa, millä hakusanoilla blogiin on tultu ja hihittelen niille. 

Reilun vuoden takaisessa tilannekatsauksessa oli aikamoisia helmiä, kuten muumi kakka, tuparit alastomana ja kerran käytetty rahkapiirakka. Näistä on aika paha pistää enää paremmaksi, mutta ihan mainioita sanayhdistelmiä oli googgeliin naputeltu nytkin.

Kas tässä TOP KYMPPI, olkaa hyvät:

 

1. Cheek tuli kaapista ulos

MITÄ??? MILLOIN???

2. kaunis nainen, lappeenranta

OOH. Vaikka enhän enää asukaan Lappeenrannassa.

3. ajeltu alapää

Tirsk!

4. karvaton pimppi

Tirsk tirsk!

5. posliini alapää

Tirsk tirsk tirsk!

6. uimahalli posliini

TIRSK TIRSK TIRSK TIRSK!

7. kreisibailu vaatteet

Kuulin juuri vaatekaapistani hiljaista itkua. Siellä ne paitapinkan alimmaisiksi hautautuneet biletopit vaikersivat kohtaloaan.

8. sitä hyvää munaa rähinä mistä saa

Elastinen varmaan tietää.

9. actimel paska

No sitähän se tottavieköön on.

10. hyvää yötä

Hyvää yötä sinullekin, pus!

 

Edelleen toivon, että kaikki ovat lopulta löytäneet etsimänsä. Varsinkin hän, joka etsi kaunista naista. 

 

P.S. Ylivoimaisesti eniten blogiini on saavuttu tämän sienipiirakkaohjeen perässä. Se onkin muuten erinomainen ohje. Nyt jos pakastimen pohjalla on vielä viimesyksyistä satoa, on korkea aika laittaa uuni lämpenemään. 

Puheenaiheet Ajattelin tänään

Taikinaterapiaa

En leivo koskaan pullaa. Taikinaa, jonka vaivaaminen on hirveän uuvuttavaa pitäisi tehdä kerralla paljon, mistä taas seuraa valtava määrä pullaa joka pitäisi syödä tuoreena koska ei se ole kuivahtaneena tai pakastimessa vierailleena enää mistään kotoisin. Äh. Mielummin ostan känttyni yksittäin paistopisteestä tai kahvilasta tai kutsun itseni kylään jonkun nohevan pullanpaistajan luokse. 

Lihapullataikina taas on ihan eri juttu. Se on taikinaterapiaa parhaimmillaan.

lihapullataikina

Suurimmalla osalla ihmisistä on lihapulliin jonkinlainen suhde. Yleensä se on hyvin lämmin. 

Lihapullat ovat ne kouluruokalan klassikko, joista harvalla on mitään pahaa sanottavaa. Niiden tuoksu on se, joka kerrostalon rapussa leijaili nenään heti ulko-oven avattuaan. Käsi ylös, jos sinua ei ole koskaan syötetty niillä tajuttomaksi mummolan ruokapöydän ääressä.

Ottakee, ottakee nyt. Kyllä niitä riittää.

Minulta ne olivat jonkin aikaa unohduksissa. Tiedättehän, kun kasvaa aikuiseksi sitä hetken aikaa nyrpistelee nenäänsä kaikille perinteille, kunnes häntä koipien välissä ryömii niiden luokse takaisin.

Kuorii nöyränä sipulin, pilkkoo sen ja laittaa pannulle kuumaan voihin paistumaan. Koska siitä kaikki alkaa.

Olen monessa asiassa keskinkertainen, surkea tai jopa täysin paska, mutta sen sanon että osaan tehdä helkkarin hyviä lihapullia. Minulla ei tietenkään ole antaa mitään tarkkaa ohjetta, koska niin tässä kuin monessa muussakin jutussa vetelen ihan fiilispohjalta.

Laitan kulhoon turkkilaista jugurttia ja korppujauhoja, annan turvota. Lisään joukkoon raakaa kananmunaa, paistetut sipulit, raakaa jauhelihaa ja mausteita, ainakin (yrtti)suolaa, pippuria, basilikaa ja ruohosipulia. Työnnän käden taikinaan ja vaivaan tasaiseksi. Tämä on lempivaiheeni, tämä jos mikä maadottaa harhailevan mielen takaisin tähän hetkeen ja yhdistää minut samaan ketjuun kaikkien niiden naisten kanssa, jotka ovat samalla tavalla upottaneet sormensa raakaan jauhelihaan, siirtäneet rakkautensa käsiensä kauttaa taikinaan ja siitä syöjien lautaselle. (Raakaa jauhelihataikinaa ei kuulema saisi maistaa mutta minä maistan aina, harvoin jaksan paistaa mitään koepyörykkää.) Annan taikinan levätä hetken jääkaapissa, pyörittelen pulliksi ja paistan uunissa, 200 astetta ja noin 20 minuuttia.

Teen kerralla usein isomman satsin koska nämä pullat eivät pakastimesta säikähdä. Se, mitä jauhelihaa haluaa pulliinsa käyttää lienee makuasia. Itse olen onnentyttö, sillä lähimmän pakastimen kannen alta löytyy nätisti vakumoitua, lähimetsikössä kirmanneen hirven jauhelihaa. Sen syömisestä ei tule ihan niin huono fiilis kuin tehotuotetusta jaukkarista. 

Millaisia lihapullamuistoja ruudun siltä puolelta löytyy?

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli