Tee leipä.

En tiedä, vieläkö peruskoulun kotitaloustunneilla aloitetaan leipomisen ihmeelliseen maailmaan tutustuminen teeleipätaikinan sekoittamisella. 

Toivottavasti. Siitä taidosta on nimittäin iloa vielä myöhemminkin elämässä. 

img_8250-1.jpg

Meille, jotka rakastamme tuoretta leipää mutta vihaamme taikinan vaivaamista, teeleipä on vastaus rukouksiin ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin.

Silti teeleipiä tulee leivottua harmillisen harvoin. Ja aina kun niitä tekee, miettii että näitä pitääkin tehdä useammin. Eikä silti tee. Mikä on hölmöä, koska ne ovat tosi hyviä, Ja niin naurettavan helppoja tehdä, että hyvä kun kaikelta hohotukseltaan saa pellin osumaan uuninluukusta sisään. 

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää maito ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja nostele taikina pellille leivinpaperin päälle kahdeksi, noin sentin paksuiseksi pyöreäksi leiväksi. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Nauti lämpimänä voin kanssa. 

Perustaikinaan voi lisätä juustoraastetta, yrttejä tai vaikka juuri nyt parhaimmillaan olevia villivihanneksia, nokkosta, vuohenputkea jne. Siinä saattaa tietysti tuntea itsensä vähän hipiksi, mutta ei sekään nyt niin kauhean vaarallista ole.

Vaarallista ei ole sekään, että teeleipien syömisestä tulee jotenkin seiskaluokkalainen olo. Silleen hyvällä tavalla. 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.