Lahjasoluneuvonta

Jos aloittaa yksin hedelmöityshoidot niin hoitojen aloitusta ennen täytyy käydä psykologin juttusilla lahjasoluneuvonnassa, josta saa joko suosituksen miettiä vielä hoitojen aloitusta tai kehoituksen jatkaa hoitoja eteenpäin. Kuulema psykologi ei voi evätä hedelmöityshoitoja vaan ainoastaan suositella mietintäaikaa.

Itse menin psykologin juttusille lahjasoluneuvontaan avoimin mielin ja suhteellisen luottavaisena. Koin ajatelleeni asiat mielessäni niin varmoiksi, ettei psykologilla olisi aihetta mietintäajan kehoittamiseen. Toki kaikki ajatukseni perustui toki keskustelupalstoilta saatuihin tietoihin eivätkä kaikki olleet saaneet edes kehoitusta jatkaa hoitoja eteenpäin. Jännitys toki oli huipussaan klinikalle mentäessä, koska jo kertaalleen oli aikaa siirretty psykologin sairasloman vuoksi.

Itse käynti meni erittäin positiivisesti eikä psykologilla ollut omien sanojensa mukaan mitään pelkoa siitä, ettenkö tulisi pärjääämään tulevaisuudessa lapsen kanssa yksinhuoltajana. Monesti sain käynnin aikana kehuja siitä, että vaikutin varmalta vastauksissani ja minusta huokui varmuus siitä, että olin valmis hoitoihin yksin. Toki ammattini sairaanhoitajana varmasti vaikutti vastauksiini, sillä olen kokenut ja nähnyt niin montaa erilaista perhekuviota ettei kovinkaan pienestä minua saa erilaiset perhesuhteet horjumaan.

Lahjasoluneuvonnassa käytiin läpi omat perhesuhteet ja muut läheisverkon ihmiset, aiemmat parisuhteet, omat heikkoudet ja vahvuudet, millaisena kokee tuntemattoman luovuttajan, millaisia vaatimuksia luovuttajalle on pituuden/etnisen taustan/silmien värien  tai hiusten värin suhteen. Ihan jokaiseen kysymykseen en osannut heti vastata oikealla tavalla, kun psykologin käyttämät sanamuodot hämäsivät mutta en antanut sen häiritä liikaa. Olin jo etukäteen saanut lääkäriltä kehoituksen miettiä luovuttajan ominaisuuksia ja sitä haluanko käyttää tanskalaista vai suomalaista spermapankkia. Suurimmat erot spermapankkien välillä on hinta ja saatavuus. Tanskalaisia siittiöitä käytettäessä tulee maksaa ns.aloitusmaksu, joka on 900euron luokkaa ja jokainen hoitokerta reilu 600euroa. Suomalaisia siittiöitä käytettäessä maksu on 600euroa per hoitokerta. Yllätys sinänsä, että juuri suomalaiset siittiöiden luovuttajat on kiven alla. Itselle ei luovuttajan ominaisuuksilla ollut väliä ja onnekseni sain muutaman päivän kuluttua psykologin käynnistä puhelun, että minulle olisi tarjolla hoitoja varten suomalainen luovuttaja siniharmailla silmillä, vaaleilla hiuksilla ja 190cm pituudella. Melkein hypin kesken työpäivän onnessani siitä seikasta, että juuri tuli säästettyä noin 1000euron panos.

Tämän käynnin jälkeen jäin odottamaan kuukautisteni alkamista, sillä seuraava käynti oli suunniteltu tehätäväksi kiertopäivänä 10. Silloin vuorossa olikin munajohtimien aukiolotutkimus, jonka perusteella oli tarkoitus selvittää munanjohtimien aukiolo ja sen kautta valittava hoitotapa inseminaation ja koeputkihedelmöityksen välillä.

Suhteet Oma elämä Raskaus ja synnytys