Viikon jumituspöperö: tomaatti-mascarponepasta

tomaatti-mascarponepasta

On kausia, jolloin tykkään tehdä reseptikokeiluja, hääriä keittiössä monta tuntia vaikka joka ilta, testata eri kulttuurien ruokalajeja, ostaa vihanneksia joista en ole ennen kuullutkaan ja tehdä kuukauden jokaisena päivänä jotain uutta ruokaa.

Ja sitten on niitä kausia, kun meillä syödään viikko putkeen samaa muonaa, eikä se edes haittaa ketään. Tämä on yksi niistä kausista.

Tällä kertaa kauden jumitusruokalaji on täyteläinen tomaatti-mascarponepasta, erään pitkäksi venyneen ja hieman kostean illan jälkeisen aamuyön innovaatio, joka jäi elämään yhtenä vakituisista arkiruoistamme – ehkä tosiaan vähän liiankin vakituisena. Mutta toisaalta, jos ihminen ei voi syödä halutessaan yhtä lempparipastoistaan viikon jokaisena iltana ollessaan kakskytviis ja perheetön, niin koskas sitten? Tämän takiahan sitä aikuisuutta odotettiin!

Mietitään sitä terveellisyyttä ja monipuolisuutta sitten taas vaikka ensi viikolla.

 

Tomaatti-mascarponepasta

(kahdelle nälkäiselle, päihtymystila vapaa)

  • 250g farfalleja tai muuta sopivan muotoista pastaa
  • 1/2 pkt mascarponea
  • 1 prk (400g) tomaattimurskaa (mieluiten sellaista klimppistä)
  • 5-7 aurinkokuivattua tomaattia
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 1 rkl sokeria (mieluiten tummaa)
  • 1 tl timjamia
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Valmistaminen:

  1. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi ja kuori valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna reilu loraus oliiviöljyä kattilassa, murskaa valkosipuli sekaan ja kuullota kunnes tuoksu alkaa irrota. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja paista vielä kotva.
  3. Lisää kattilaan tomaattimurska ja alenna lämpöä keskilämmölle. Lisää joukkoon sokeri, suola ja timjami, sekoita ja keitä kastiketta kokoon kansi reilusti raollaan jotta nestettä haihtuu reippaasti.
  4. Laita tässä vaiheessa pastan keitinvesi kuumenemaan (meidän vanhalla sähköhellalla menee joku vartti että alkaa kiehua, jos sulla on joku hieno induktiohökötys niin anna kastikkeen ensin tiivistyä kymmenisen minuuttia). Kun vesi kiehuu, heitä sekaan kourallinen suolaa sekä pasta ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Sekoita kypsän pastan joukkoon ensin kokoon keitetty tomaattikastike ja sitten mascarpone. Annostele lautasille, lisää vaikka jotain basilikaa päälle jos haluat ottaa nätimmän annoskuvan (kröhöm), syö ennen kuin jäähtyy.

Koti Ruoka ja juoma