Millaiset ihmiset käyvät laulutunneilla?

Kuulen tuon otsikon uteliaan kysymyksen usein, joten ajattelin hieman täälläkin avata sitä, millaisia ihania tyyppejä laulutunneillani käy. (ei hätää, säilytän kyllä aina oppilaiden anonymiteetin täälläkin blogissa!)

Eläkeläiset: Ehkä yksi lempilaulajaryhmäni! Eläkeläisillä on aikaa treenata ja asenne kohdallaan. Jotkut tulevat virkistämään vanhaa harrastustaan, toiset hakevat lisää varmuutta kuorolauluun, jotkut työstävät omaa musiikkiaan ja jotkut tulevat viimein ylittämään koko elämänsä ajan heitä vaivanneet laulupelkonsa.

Laulupelkoiset: Laulupelkoisia, mutta laulamisesta haaveilevia löytyy eläkeläisten lisäksi ihan kaikista ikäryhmistä. Mikään ei ole työssäni palkitsevampaa kuin se, että joku tulee tunneille ylittämään jännityksensä ja oppii pikkuhiljaa pitämään omasta äänestään! Minulla on agenda toitottaa ihan kaikille, että laulaminen on jokaiselle kuuluva ihmisoikeus  – ja kaikki voivat oppia!

Sulhaset: Sydän sulaa pelkästään kirjoittaessa tätä! Olen saanut jo useamman kerran kunnian opettaa häihinsä valmistautuville sulhasille laulamista. Sulhasen lauluesitys häissä on ilmeisesti nouseva trendi! Parhaiten homma toimii, kun morsian tai kukaan muukaan ei tiedä koko lauluharrastuksesta etukäteen ja sulhanen pääsee yllättämään rakkaansa koskettavalla rakkauslaululla. Tunneilla on työstetty myös omia biisejä ja lyriikoita häitä varten. <3

Lapset: Minulla käy aika vähän lapsia oppilaina (musakoulut ja musiikkiopistot taitavat viedä tässä voiton), mutta kaikki joita olen päässyt opettamaan, ovat olleet aivan huikeita tyyppejä! On aivan turha myytti, että lauluharrastuksen voisi aloittaa vasta aikuisena; itseasiassa lapset ovat usein aikuisiakin nopeampia oppimaan uutta.

Lukiolaiset/opiskelijat/välivuotta viettävät: Opiskeluaikaan liittyy vapaus määritellä omia aikatauluja ja harrastaa. Nuoret laulajat ovat usein uskomattoman nopeita oppimaan, joten kehitys on lyhyessäkin ajassa monilla huima! Monet laulavat bändeissä tai kuoroissa ja esiintyvät, toiset hakevat vielä suuntaansa laulajana. Olenko ainoa, jonka mielestä meitä kolmekymppisiä nuoremmat sukupolvet ovat jotenkin paljon avoimempia ja rohkeampia kokeilemaan uutta?

Aikuiset työssäkäyvät: ”No nyt pitää lopettaa, kun on palaveri just alkamassa” – lause, jonka olen joskus kuullut sanottavan puhelimeen  laulutunneille tultaessa. 😉 Laulutunti lounastunnilla on ehkä parasta, mitä voi omalle työhyvinvoinnilleen tehdä! Monet käyvätkin laulutunneilla puhtaasta laulamisen ilosta – ja ehkä kajauttavat työviikon päätteeksi laulutunnilla treenatun biisin karaokeafterworkeilla.

Ammattilaulajat / -muusikot: On aina ilo tavata laulutunneilla omia kollegoita! Complete Vocal Technique on selvästikin metodi, joka kiehtoo monia ammattilaisia. Monet käyvät tunneilla hiomassa tekniikkaansa tai opettelemassa laulutekniikkaa, jotta voisivat soittamisen lisäksi laulaa esimerkiksi taustoja bändeissä. On ollut myös mahtavaa opettaa CVT:tä muiden laulumetodien laulunopettajille ja näin päästä jakamaan ideoita opetusmenetelmistä ja erilaisista laulutekniikoista! Ammattilaulajat inspiroivat itseäkin opettelemaan aina vaan uusia tekniikoita!

Aloittelijat: Moni on tullut tunneilleni aloittaen aikalailla nollasta. Silloin tunnit alkavat hengitysharjoituksilla ja sillä, että pikkuhiljaa rakennetaan kykyä saada nuotista kiinni. On upea hetki, kun joidenkin tuntien jälkeen saadaan menemään jo kokonainen kappale alusta loppuun! Ja aina vaan on palkitsevaa huomata, miten ihan millä vaan lähtötasolla varustettu ihminen voi oppia!

Suvereenit ja kunnianhimoiset: Aina välillä suu loksahtaa auki, kun uusi laulaja tulee tunnille ja kajauttaa ilmoille jotain käsittämättömän taitavaa /koskettavaa /kaunista / svengaaavaa. Suomesta löytyy käsittämätön määrä lumoavan taitavia laulajia, jotka aivan liian harvoin saavat ääntään tarpeeksi kuuluviin! On etuoikeutettu olo, kun pääsee kuulemaan työssään niin monia taitavia tyyppejä.

Biisintekijät: On mahtavaa, kun jotkut laulajat tuovat tunneille työstettäväksi  omia biisejä! Jotkut lähtevät biisinteossa liikkeelle nollasta ja toisilla taas on jo paljonkin materiaalia työstettävänä. Joillain biisit ovat jo valmiita ja niihin kaivataan tulkinnallisia tai lauluteknisiä vinkkejä.  Tällaisen luovan prosessin ohjaaminen inspiroi itseäkin joka kerta!

Oman hyvinvointinsa vuoksi laulavat: Laulaminen on valtavan hieno tapa pitää oma mieli ja keho balanssissa! Monille laulutunneilla käyminen on ensisijaisesti tapa pitää itsestä huolta. Jotkut käsittelevät laulun kautta elämänsä suuria suruja, toiset löytävät laulusta iloa elämäänsä. On valtavan hienoa, että niin monet ovat oivaltaneet, miten voimauttavaa laulaminen voi olla. Laulutunneilla kaikki tunteet ovat myös sallittuja ja tervetulleita. <3

Ehkä juuri parasta työssäni on tämä monipuolisuus. Samaan päivään voi mahtua valtava määrä erilaisia kohtaamisia – en usko, että voisin koskaan leipääntyä tässä työssä! <3

Kommentit (1)
  1. live casino vegas
    17.3.2019, 01:58

    The structure of your text will help them special.
    Well, you begin by selecting the sole method to capture the attention of internet users.
    In conclusion, you in order to target certain keywords. http://Www.Mcmhfasthealth.com/goto.php?url=www.jurnalluka.etncentre.co.id%2Findex.php%2Fjli%2Fcomment%2Fview%2F128%2F0%2F49767

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *