Lunta tupaan!

… tai ainakin pihamaalle sen verta reippaasti, että sitä riittää vielä juhannuksena! Joo tiedän, että minulla on hieman taipumusta purnaamiseen mutta pakko silti purnata; tein alku viikosta lumitöitä tunti kausia joka päivä ja joka päivä sitä valkoista p*skaa satoi tuutin täydeltä lisää. Pakko saada joku traktorilla kauhalla puunaamaan tuo piha, ennen kuin miulta järki pakenee päästä! Toisaalta, jos haluaa harrastaa positiivista ajattelua niin voisi ajatella, että onneksi sentään nyt oli +1c. Koska alku tammikuu täällä onkin lapioitu lunta keskimäärin -32c pakkaslukemissa. Ja voin sanoa, että kyllä kylmäsi! Miulla on aikoinaan juniorina jalat paleltuneet jossain määrin, jonka johdosta niissä on hermostovaurioita. Tämä taas tarkoittaa käytännössä sitä, että kun jalat saavat kylmää, niitä särkee aivan helvatusti! Ei tarkene hirmuisen pitkiä aikoja tuota lunta työnnellä joo.

Muuten mie olen ihan talvi-ihminen. Jos lunta sataisi 15cm koko talven aikana, se olisi mielestäni aivan riittävästi. saisi tehtyä lumiukkoa ja lumipalloa. Pakkanen on se mikä talvessa viehättää. Mikään ei vedä vertoja sille, kun käyt aamulla kuuma teemuki kourassa tupakalla ja saat nauttia kirpeästä, raikkaasta (haha) pakkasilmasta. Mutta tosiaankin, vain lyhyitä aikoja kerrallaan.

Niin, meillä on aika perinteinen (ja hyväksi havaittu) työnjako kotona. Se tarkoittaa, että mie teen kotityöt. Aiemmin lumityöt ja roskien vieminen oli Ukon homma, mutta näin talviaikaan Ukko ei pääse tekemään mehtähommia, joita hän pääsääntöisesti tekee vaan pääsee nauttimaan lumitöistä, en raaski teettää niitä enää kotona. Toisaalta, mie kyllä hoidan pihatyöt myös keväällä, kesällä ja syksyllä. Joten miksi en hoitaisi talvella. Roskien viemisestä sen verran, että se oli ollut Ukon homma vuosi kaudet. Jostain syystä vaan ne roskapussit ei tartu sille mukaan ovesta ulos lähtiessä. Noh, mie luin menneellä viikolla lehdestä jutun aiheesta miesten ja naisten erot. Ja siinä mainittiin, kappas vaan, että evoluutio loi miehille kyvyn havaita helposti liikkuvia kohteita muttei liikkumattomia (roskapussi) kohteita. Hah. Johan mie itekkin sen ymmärsin, että tuo oli taas amerikkalainen höpö-höpö tutkimus mutta menköön tällä kertaa. Mie hoidan nyt ne roskatkin sitten. Ja ei, en ole katkera enkä missään nimessä halua siltä kuulostaa. Mie olen kiitollinen Ukolle siitä, että hän käy töissä ja mahdollistaa minun olla lapsia ja kotia hoitamassa. Ja mie RAKASTAN kotitöitä. Aivan mielettömästi. Asioiden pesua ja jynssäystä ja puunausta.

Meillä oli lapsuuden kodissa aina siistiä. Meitä oli kuusi lasta ja seitsemän (parhaimillaan) koiraa ja aina oli koti siisti ja puhdas. Missään ei ollut kuraisia tassunjälkiä tai pöly ja karvapalloja eikä leluja hujan hajan. Miten äitini teki sen? Toisaalta, tiedän myös äitini olleen hyvin onneton sen kaiken siivoamisen keskellä. Mutta meitä on joka junaan. Ja niin kauan kun mie koen, että kykenen hoitamaan lapset ja koiran moitteettomasti, niin kauan mie aion myös neuroottisesti puunata ja järjestellä täällä paikkoja. Se kun tekee minut onnelliseksi. Ja Ukon. Hänhän teki osansa jo töissä!

Holly Dolly

koti sisustus vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *