Singapore yhdessä päivässä

IMG_8495.JPG

Moi ja terkkuja täältä Aasiasta! Meidän matka Aasiaan alkoi maanantai-itana 8.10. Valittiin meille yölento, jotta matka taittuisi lentokoneessa mahdollisimman sutjakasti nukkumalla. Lennettiin ensin Dohaan, Qatariin Qatar Airways:illa ja jatkettiin siitä samalla lentoyhtiöllä Singaporeen. Meille molemmille kyseinen lentoyhtiö oli täysin uusi tuttavuus ja voin kyllä todella lämpimästi suositella. Mua vähän jännitti lentää ensimmäistä kertaa noin pitkää matkaa, mutta tuon vaihdon takia matka sujui yllättävän mutkattomasti. Mulla on yleensä vaikeuksia istua pitkiä aikoja esim. luennolla tai teatterissa, koska häntäluutani alkaa herkästi särkemään. Ensimmäinen lentopätkä meni vähän tuskasesti ja jouduin kävelemään koko koneen vaihdon ajan Dohan lentokentällä, jotta pystyisin istumaan vielä seuraavat 8 tuntia lentokoneessa. Jaloittelu ja lentokentältä löytynyt apteekki onneksi pelasti tilanteen ja toinen lentopätkä meni oikein mutkattomasti lähes tulkoon nukkuessa. Qatar Airwaysin lennoilla saatiin ruokaa, juomaa ja välipalaa sekä jokaisella oli edessä oma pieni monitori, joilla pystyi pelaamaan ja katsomaan leffoja. Jokainen asiakas sai myös tyynyn ja peiton nukkumista varten. Lisäksi saatiin vielä toisella lentopätkällä pienet pussukat, joissa oli korvatulpat, unimaskit, lentosukat sekä hammasharja ja -tahna. Ei kyllä tuntunut ollenkaan, että oltaisiin oltu ahtaassa lentokoneessa. Kaiken lisäksi jalkatilaakin oli selkeästi enemmän. Vahva suositus siis Qatarille! 

Saavuttiin lopulta Singaporeen keskipäivällä 9.10, eli matkustamiseen taukoineen meni yhteensä reilu 14 tuntia. Oltiin molemmat kyllä aivan poikki, kun päästiin hotellille. Oltiin Singaporessa yhteensä 2 yötä Summer View -nimisessä hotellissa. Hotelli oli moderni, siisti ja sijaitsi melko hyvällä paikalla. Ainoa miinus oikeastaan oli se, että hotellin edessä oli tietulli, joka nosti taksin hintaa aina muutamalla eurolla. Ensimmäisenä päivänä pyörittiin lähinnä vaan hotellin läheisyydessä läheisissä ostoskeskukseissa. Hotelli sijaitsi enemmänkin paikallisten asukkaiden alueella, joten sen ympärillä oli todella paljon erilaisia ruokamarkkinoita ja kojuja, joihin ei vielä tuossa vaiheessa ruokamyrkytyksen pelossa uskallettu mennä syömään. 

IMG_8500.JPG

IMG_8518.JPG

IMG_8526.JPG

Ensimmäinen asia, minkä huomasin heti taksimatkalla kentältä hotellille oli Singaporen vehreys. Isoja valtateitä ympäröi suuret puut ja pensaat, puistoja näkyi olevan siellä sun täällä ja monien rakennusten julkisivuissa oli hyödynnetty viherseiniä ja muita viherkasvustoja. En yhtään kyllä ihmettele, että Singaporessa on noin vehreää, sillä tähän aikaan siellä on ihan todella kuuma ja kostea ilma. Lisäksi meidän visiitin aikana satoi jokaisena päivänä. 

Mietittiin seuraavan päivän aamuna, että mentäiskö Singaporen keskustaan kävellen vai taksilla. Onneksi valittiin mennä kävellen, sillä nähtiin vaikka mitä tuon kävelymatkan aikana. Heti hotellin vieressä oli Fort Canning -niminen puisto, jonka läpi käveltiin. Yllä olevat kuvat ovat kyseisestä puistosta. Puisto oli täynnä polkuja, isoja puita ja niistä kasvavia liaaneja. 

IMG_8553.JPG

Puistosta päädyttiin jonkinlaiseen business-kortteliin, johon pysähdyttiin kahville ja hieman tutkimaan, missä ollaan ja mihin halutaan jatkaa. Kysyttiin kahvilan pitäjältä samalla WC-tiloista ja hän sanoi niiden olevan viereisen talon 5. kerroksessa. Lähdettiin naisen ohjeiden mukaan etsimään ja päädyttiin kattoterassille, missä oli joogatilat, kuntosali ja upea näkymä kaupungin ylle. Eipä oltais sinne eksytty, jos ei oltaisi vessaa menty ominpäin etsimään. 

IMG_8582.JPG

IMG_8595.JPG

Lähdettiin katsomaan Singaporen Chinatownia. Mä en aiemmin ollutkaan tälläisessä käynyt, mutta on se hieno ja erilainen paikka, mitä muu Singapore on. Kierreltiin Chinatownin katuja ja poikettiin paikallisella ruokamarkkinoilla. Päädyttiin kuitenkin lopulta syömään lounasaikaan todella suositulle ruokakadulle, missä hygieenisuus oli selkeästi parempaa luokkaa. Oltiin etukäteen luettu niin paljon kokemuksia ruokakojuista saaduista ruokamyrkytyksistä ja ripuleista, että päätettiin tämä alkureissu ottaa ihan rauhakseltaan, jotta elimistö ehtiin tottua mausteisempaan ruokaan. Ruuaksi syötiin sellaiset bowlit, mihin sai valkata oman makunsa mukaan pohjan, lisukkeet, proteiinin ja kastikkeen. Kiva konsepti, jossa pääsi maistamaan paikallisia makuja.

IMG_8621.JPG

IMG_8623.JPG

IMG_8643.JPG

Käveltiin Chinatownista lähemmäs merta Marina Bayhin, joka alkoi muistuttamaan enemmän postikorteista tuttuja maisemia. Olin jotenkin kuvitellut Singaporen olevan Dubain tapaan täynnä moderneja ja korkeita pilvenpiirtäjiä, mutta todellisuudessa niitä on lähinnä vain tuolla Marina Bayn alueelle, missä näkyikin monien isojen firmojen konttoreita ympäri maailmaa. Bongattiin me sieltä muutama suomalainenkin liikemies. Muualla rakennuskanta on vanhempaa ja hieman matalempaa. Käytiin Marina Bayssa olevassa ostoskeskuksessa, mistä löytyi lähes kaikki merkkiliikkeet. Shoppailut jätettiin tällä kertaa välistä, sillä rinkkaan ei heti alkumatkasta uskallettu täytettä ostaa. Ostoskeskuksen yläpuolelle kohoaa kolme pilvenpiirtäjää, joiden päällä on surffilaudan näköinen kattoterassi ja hotelli. Näkymät olisivat olleet kattoterassilta sekä sen infinity-poolilta varmasti huikeat, mutta päätimme kuitenkin jättää visiitin ruuhkien takia välistä. 

IMG_8654.JPG

IMG_8662.JPG

IMG_8667.JPG

Ostoskeskuksen takana oli iso Gardens by the bay -puutarha, johon mentiin ostoskeskuksen kautta kulkevaa siltaa pitkin. Puutarha oli täynnä näyttäviä ja värikkäitä puita muistuttavia monumentteja. Kyseiseen puutarhaan ei erikseen tarvinnut ostaa pääsylippua, mikä oli iloinen yllätys! Puutarhassa järjestetään joka ilta kahdesti valoshow. Paikallinen opas osasi meille kertoa, että Marina Bayn kattoterassilta olisi huikeat näkymät valoshowhun. Kello oli tässä vaiheessa vasta neljä, joten emme lopulta jääneet valoshowta katsomaan. Mikäli sen olisi halunnut nähdä kattoterallilta, niin olisi sinne kannattanut mennä hyvissä ajoin, sillä paikka on kuulemma todella suosittu iltasella.

IMG_8673.JPG

IMG_8697.JPG

IMG_8708.JPG

Harmiksemme tässä vaiheessa alkoi sataa ja ukkostaa, joten jouduimme siirtymään sisätiloihin. Gardens by the bayn takana on kaksi isoa lasikupua, joissa molemmissa kävimme. Toisen sisälle on rakennettu suuri kukkatarha ja toiseen iso vesiputous. Yhdellä sisäänpääsylipulla pääsi näiihn molempiin, joten loppupäivä kului näissä kierrellessä. Lisäksi ne olivat täydellisiä sadesäälle. 

Tässä vaiheessa kello oli jo lähemmäs kuutta, joten päätimme hypätä taksiin ja lähteä takaisin hotellille. Käveltyjä askelia tuli tuon päivän aikana ihan huima määrä, mutta onneksi päätimme lähteä tutkimaan Singaporea jalan, sillä meille molemmille jäi sellainen fiilis, että saimme nähtyä todella paljon paikkoja näin lyhyessä ajassa. Meidän paluulento Suomeen lähtee myöskin Singaporesta, joten ajattelimme viettää sielä vielä pari päivää ennen Suomeen paluuta. Otetaan mielemmämme vinkkejä vastaan, mitä Singaporessa kannattaisi vielä näiden lisäksi nähdä ja kokea!

Seuraavana aamuna lähdimme päivälennolla kohti Balia, missä edelleen olemme. Palataan Balijuttujen tiimoilta mahdollisimman pian!

– Janina  

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *