Paras porkkanakakku

IMG_5808.JPG

IMG_5810.JPG

IMG_5815.JPG

Tein pari viikkoa sitten yhtiin juhliin porkkanakakkua. Rakastan porkkanakakkuja yli kaiken ja päätin tällä kertaa tehdä kakun vähä eri reseptillä. Tästä ei tullut laisinkaan kuiva, vaan ennemminkin sellainen mehevän pehmeä, joten haluan jakaa reseptin myös teille. Yhdistelin ohjeeseen myöskin muutamaa eri reseptiä, joten tälläisenään ohjetta ei edes välttämättä netistä löydy. Porkkanakakku on musta tosi helppo, mutta aikaavievä tehdä. Suurin kompastuskivi itsellä on porkkanoiden raastaminen. Tälläkään kertaa en selvinnyt ilman haavereita porkkanaa raastessa, mutta lopputulos oli kuitenkin kaiken tuon työn arvoinen. Muutoinhan porkkanakakun teossa ei tarvitse kuin sekoittaa aineksia keskenään.

Kakkuun tarvitset:

POHJA

  • 5 kpl kananmunia
  • 500 g fariinisokeria
  • 250 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 0,25 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 350-400 g porkkanaa

KUORRUTE

  • 100 g voita
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria

Tee näin:

  1. Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkasin näitä n. 7 minuuttia.
  2. Sulata voi, anna jäähtyä ja lisää muna-sokerivaahtoon.
  3. Yhdistä jauhot, mausteet, leivinjauhe ja suola. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. 
  4. Raasta porkkanat ja lisää ne taikinaan.
  5. Kaada taikina voidellun irtopohjavuokaan. Pohjalla kannattaa käyttää leivinpaperia, niin kakku on helpompi irroittaa paistumisen jälkeen. Itse käytin halkaisijaltaan 21 cm vuokaa, johon taikina juuri ja juuri mahtui. 
  6. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia uunin alaosassa. Mulla ei jostain syystä millään meinannut paistua taikina keskeltä, joten kakku oli uunissa lopulta n. 70 minuuttia. Kannattaa siis kokeilla 50 minuutin jälkeen hammastikulla/haarukalla kakun keskiosan kypsyys. Kakku ei kuitenkaan saa kuivua uunissa liikaa.
  7. Sekoita kuorrutusta varten huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää tomusokeri. 
  8. Irrota kakku irtopohjavuuasta ja halkaise kakku kahteen osaan. Laita n. 1/4 täytettä kakun väliin ja loput kakun päälle. Koristele esimerkiksi hasselpähkinärouheella.

Ei muuta kuin nauttimaan!

-Janina

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen