Oma kroppa lainassa vauvalla

Vauva hikkaa mahassa ja antaa mojovia potkuja kylkiluihin. Ehkä hänelläkin on jotain sanottavaa tähän tekstiin. Aina kun tunnen vauvan liikkuvan niin olen helpottunut, kaikki pitäisi olla hyvin, koska vauva on aktiivinen. Koko raskaudessa ehkä parasta onkin ollut juuri vauvan liikkeiden tunnistaminen. Muistaa sen syyn miksi jaksan tätä päivä kerrallaan. Muutama viikko sitten kirjoitin ”Kun raskaus on ihan paskaa”-jutun. Tässä raskaudessa on valitettavasti ollut enemmän negatiivisia tuntemuksia kuin sitä kuuluisaa raskaushehkua. Samalla tuntuu pahalta valittaa, koska olen onnekas että saan olla raskaana ja kasvattaa pientä elämää.

Juttelin viime viikolla barnmorska-harjoittelijan kanssa siitä miten loppu olen tähän raskauteen. Hän fiksusti totesikin, että toisilla raskaus on vain oman kropan alivuokraamista sille kasvavalle vauvalle. Ja juuri siltä mustakin tuntuu, etten ole mitenkään kontrollissa siitä mitä omalle keholle tapahtuu. Juuri eilen haaveilin yksinäisestä kesäisestä iltalenkistä. Se tunne kun on valoisaa, mutta ilta on jo alkanut viiletä ja liikenne rauhoittunut (ainakin täällä maalla) ja saan lähteä lenkille ihan yksin. Ilman tuskanhikeä, turvonneita jalkoja, supistuksia ja jatkuvaa pissahätää. Aionkin toteuttaa tämän heti kun vain on synnytyksen jälkeen mahdollista. Jätän vauvan isän huomaan ja kirmaan kesäiltaan.

Paljon, jopa liikaa, olen uhrannut aikaa ja ajatuksia jo kertyneille raskauskiloille. En tunnista itseäni peilistä. Mietin jo kuumeisesti miten pääsen ikinä näistä kertyneistä kiloista eroon. Salijäsenyys on jo taskussa ja tykkään onneksi lenkkeilystä. Suunnittelen jo ruokavalion puhdistamista ja kevyitä kesäherkkuja.

Kilojen myötä itsetunto on ottanut kyllä kovan kolauksen. En nauti ulkomuodostani juurikaan ja haluaisin olla se normaali Janina. Kroppa ei ole koskaan ollut mikään täydellinen, mutta tämä nesteinen ilmapallo-fiilis on kyllä aika kamala. Pyörittelen kolmea erilaista kesämekkoa ja yritän päivittäin meikata edes ripsivärin ja kulmakynän verran. Satunnainen kirkas huulipuna on hyvä yritys olla vähän freesimpi.

Vauva aka beebo tule jo ulos! Sua odotetaan tosi kovasti.

Kommentit (1)
  1. Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina
    12.6.2019, 16:26

    Jos yhtään helpottaa, niin musta olet tuon mahan kanssa ihan mielettömän kaunis! Tulee melkein ikävä tuota jalkapallomahaa, joka näin ulkoapäin katsottuna vain näyttää niin nätiltä.

    Tsemppiä loppumetreihin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *