Valokuva- ja tiedostohilloaja

Mainitsin eilen, että rakastan valokuvaamista. No se tietysti näkyy myös valtavana määränä kuvatiedostoja. Puhelimen muisti paukkuu, puhumattakaan kahdesta eri läppäristä, jotka pursuavat kuvia. Olen tosi tosi laiska siivoamaan tiedostoja. Rehellisesti sanottuna multa löytyy kuvatiedostot siivoamatta Linan vauva-ajoilta asti, eli kahdeksalta vuodelta. Noooo se tarkottaa yhteensä kymmeniä ja kymmeniä tuhansia kuvia. Hups.

Puhelimet ovat kahdeksassa vuodessa vaihtuneet moneen otteeseen ja aina vain tyhjennän valokuvat koneelle. On kuvakaappauksia ja triljoona eri selfietä. Ei sillä, kyllä kamerallakin saa kuvajätettä aikaiseksi, kun kuvaa samaa kohdetta monesta eri kuvakulmasta.Ja pahinta on se, etten raaskisi poistaa mitään kuvia. Kyse ei ole niinkään tunnesiteestä vain laiskuudesta.

Varmuuskopiointi. No just se. Tiedän, että mulla on jotakin jemmassa kahdella eri ulkoisella kovalevyllä ja tietysti icloud jemmaa jotakin, mutta todellisuudessa mikään icloudin peruskapasiteetti ei riitä mun käytöllä, joten puhelinta ei ole varmuuskopioitu moneen kuukauteen.

Onko ketään muu saman ongelman äärellä?

Itse olen muuten aika siisti ja järjestyksen ihminen, mutta tämä tiedostojen hilloaminen on ihan uskomatonta. Lupaan aloittaa tänään tiedostojen läpikäymisen ja poistaa turhia. Ihan yhden illan tai edes yhden viikon juttu tämä ei ole, mutta miten hienoa olisi jos myös läppärin muistit olisivat järjestyksessä.

Ainiin, sama koskee sähköposteja. Mulla on avaamatta yli kymmenen tuhatta sähköpostia. Tietysti ne on mainosviestejä, mutta en saa mitään näppylöitä siitä etten ole avannut niitä ja puhelin vilkuttaa ilmoituksia. Ehkä nämä kaksi samantyyppistä ongelmaa kulkevat käsi kädessä.

Nyt siis siivoamaan tiedostoja!

Kivaa iltaa!

Kommentit (2)
  1. Ihanaa, kun aikaisen kiireen ja suorittamisen keskellä joku uskaltaa kirjoittaa, siitä, kuinka nauttii ja pitää huolta itsestään! Se on tärkeää, koska sitä ja sen hyväksymistä tarvitaan enemmän. Kiitos!:)

    Hyvää viikonloppua!
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    1. Kiitos Ida kivasta kommentista! Ihanaa viikonloppua <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *