Ladataan...
Janita Johanna

 

Koska jokainen teistä aikoo varmasti matkustaa lähiaikoina Hollannin kuudenneksi suurimpaan kaupunkiin, Tilburgiin, tulee tässä lounaspaikkavinkkiä sieltä! :-D

Ihana luokkatoverini vinkkasi tästä paikasta jo muutama viikko sitten ja äitini ollessa kylässä käytiin testaamassa sitä. Paikka sijaitsee vähän piilossa rautatieaseman takana muutaman muun hauskannäköisen mestan kanssa. Smeer'm toimii lounasravintolan lisäksi myös cateringpalveluna ja jos koskaan tarvitsisin täällä sellaisia palveluita, tilaisin ne ehdottomasti täältä. 

Äiti söi vuohenjuustosalaattia ja mä tonnikala-avokadotoastin ja molemmat oli kyllä super hyviä, ehdottomasti uudestaan tänne. Plussaa myös ihanasta sisustuksesta ja mukavasta palvelusta!

PS. paikka ei ollut niin tyhjä miltä näyttää, vaan hetkellisen helleaallon johdosta kaikki istuivat ulkona.

A warm lunch recommendation in Tilburg! My lovely classmate recommended me this place called Smeer'm and we tried it during my mother's visit. The place is located just behind the railway station next to some other nice-looking places as restaurant RAW (next on the list to try). My mother ordered a goat cheese salad and I had tuna-avocado toast and both were veeery good, I will definitely go back! Extra points for lovely service and a cute decoration.

Smeer'm has also a catering service and if I never need that kind of service in here, I will definitely order them from here :-). 

PS. The place was not as empty as it seems, due to a sudden heatwave everyone was sitting outside.

xx, Janita

Ladataan...

Ladataan...
Janita Johanna

 

Saatuani vihdoin kameran tänne Hollantiin, ajattelin esitellä teille mun väliaikaista kotia. Yleisissä tiloissamme ei oo oikeeastaan mitään kuvattavaa, joten pitäydytään mun huoneessa. Ennen tänne saapumista tiesin odottaa kivan näköistä huonetta, mutta täytyy sanoa että tää yllätti mut silti positiivisesti. Tehtyämme pienen Ikeavisiitin sain tästä vielä kivemman ja vähän omannäköisen. Pääsin myös vihdoin ostamaan samettityynyt, mitkä ei Helsingin kodissa oo saaneet puoltavaa ääntä, haha. Täällä oli alunperin myös iso, vihreä, ruma säkkituoli jonka sain hyvin piilotettua yläkerran pieneen varastoon :-D.

Mun huone on meidän kolmikerroksisen talon ylimmässä kerroksessa, jossa on tämän lisäksi yksi huone ja mainittu pieni varasto. Tässä huoneessa parasta on ehdottomasti ihana katon muoto. Toisena tulee ehdottomasti leveä ikkunalauta, jonka ääressä aina meikkailen ja kolmantena ehkä kauniin värinen lattia. Ainut huono puoli tässä on lämmitys (tai sen olemattomuus). En oo vielä ymmärtänyt ton patterin sielunelämää, sillä tuntuu sen menevän pois päältä aina kun vähänkin kylmenee.

12 neliöön on tosi hyvin saatu mahtumaan työpöytä ja tuoli, 140cm leveä sänky, TV-taso, vaatekaappi ja lavuaari (:-D). Tota lavuaaria ensin naureskeltiin, mutta täytyy sanoa sen olleen erittäin hyödyllinen vaikkakin tuo ehkä vähän vankilaviboja.

Huone oli valmiiksi kalustettu, joten tänne muutto oli super iisi.  Oon kyllä tosi iloinen, että oon saanut näin ihanan huoneen, jossa viihtyy helposti tän vuoden.

Nyt nokka kohti Schipolia ja sitten Helsinki-Vantaata <3.  Ihanaa viikonloppua kaikille!

Welcome to my temporary home! When I booked this room, I already knew it was very cute but I was still surprised by how nice it was. After a small trip to Ikea, I got it even nicer and homelike. 

The room was furnished, so moving in was very easy. We were first laughing at the sink in the room, but actually, it has been extremely useful. My favourite parts are definitely the beautiful roof and wide window sill. 

The only disadvantage of this room (and whole house) is that is is very very cold and the radiator seems to live its own life :-D. 

Now off to Helsinki <3. Have a great weekend!

 

 

xx, Janita

Ladataan...

Ladataan...
Janita Johanna

Vaikka en normaalisti kuvailisi itseäni saamattomaksi, on kuluva viikko on ollut sellainen sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Ahdistaa myöntää, etten oo saanut juuri mitään aikaiseksi. Tunnen huonommuutta siitä, että kulutin eilisen luentovapaapäivän katsoen toisenlaisia teiniäitejä ja noin tuhatta eri YouTubevideota, siitä etten ole aloittanut tutkimustyötä isoon palautustehtävään ja siitä, etten ole saanut aikaiseksi ottaa käyttöön paikallista pankkitiliä, vaikka valmiit paperit ovat lojuneet mun pöydällä viikkokausia.

Vaikka kovasti tekisi mieli, en voi syyttää tästä saamattomuudesta syksyä, joka on täällä ollut erityisen kaunis ja lämmin, enkä ainakaan ajanpuutetta, jota toistaiseksi on vielä enemmän kuin riittävästi. 

Suurin ero työ- ja opiskeluelämän välillä, ainakin itseni kohdalla, on opiskelun mukana tuoma krooninen "pitäisi"- tunne, joka seuraa mukana vaikka istuisi kahdeksan tuntia kirjastossa ja menisi sitten salille. Luultavasti crosstrainerissa hikoillessa ajattelisin vähintään hetkellisesti, että olis pitänyt lukea vielä vähän. Välillä tuntuu, että tämä "pitäisi"- tunne lamauttaa täysin ja lopputuloksena on se, etten tee mitään.

Koska en voi syyttää saamattomuudestani ajanpuutetta tai syksyä, etsin tietysti muita itsestäni irrallisia syitä.  Toistaiseksi pääsyylliseksi on valikoitunut ylihuomenna alkava syys"loma" (lue: "loma", koska nyt pyörivät kurssit jatkuvat viikon jälkeen normaalisti ja aiemmin mainittu kirjoitustyö kummittelee myös), jota odotan enemmän kuin lapset joulua. Tämä syyllinen on kuitenkin äärimmäisen huono, sillä joku voisi kuvitella häämöttävän breikin antavan lisäboostia loppurutistukselle. Itselleni kaikki lähestyvä arjesta poikkeava aiheuttaa kuitenkin monesti päinvastaisen reaktion ja aivoni rupeavat ajelehtimaan jo reippaasti etuajassa.  

Koska lähestyvä Suomiloma on heikko tekosyy, toiseksi syylliseksi olen kehittänyt selkeyden puutteen. Oon ihminen, joka on halutessaan hyvinkin aikaansaava, mutta ollakseni sellainen, tarvitsen selkeät tehtävät, jotka voin listata paperille ja yliviivata sitten ne tehtyäni. Meillä ei tällä hetkellä ole ollenkaan palautettavia töitä, midtermejä (=lukukauden puolenvälin kokeita) tai muita selkeästi aikataulutettavia hommia. Siispä kaikki luentojen ulkopuolinen opiskelu on täysin omissa käsissäni ja tuo omat haasteensa.

Oikeastihan syyllinen olen ihan minä itse, vaikka sen myöntäminen onkin kurjaa.

En tiedä, mikä perimmäinen ideani tässä postauksessa oli, sillä kaipaan toisaalta vertaistukea, "mulla on ihan sama fiilis"- kommentteja, mutta toisaalta potkua perseelle ja "kerää ittes"-tyylisempää vastaanottoa :-D. Toisaalta haluan myös tuoda blogiini esille välillä myös aidompia fiiliksiä ja sitä, että välillä vaan on tällaisia kausia. Ja hei, viikko on vasta puolessa välissä ja on vielä hyvin aikaa tehdä ryhtiliike!

Mites muilla, onko tuttuja fiiliksiä?  

 

 

xx, Janita

 

Ladataan...

Pages