AMSTERDAM

 

F0529281-7E68-4D4C-9CD1-0A783FC0F364.jpeg

 

Lähdettiin perjantaina koulun jälkeen viikonlopun viettoon Amsterdamiin. Oletuksena oli, että Tilburgista Dameihin pääsee näppärästi yhdellä junalla vähän vajaassa puolessatoista tunnissa. Lähdetiin matkaan luottavaisin mielin joskus kahden aikaan, päädyttiin Haagiin ja huomasimme, että junaa olisi pitänyt vaihtaa muutama pysäkki aikasemmin.

Haagista reittioppaan avulla juna Leidenin kautta Amsterdamiin siis. Amsterdamin päärautatiellä sattuneen välikohtauksen takia junahan ei sitten kulkenutkaan Leidenistä eteenpäin vaan jäätiin sinne. Koska kaikki suoraan Dameihin menevät junat oltiin peruttu, lähimmäs päästiin ottamalla taas uusi juna, tälläkertaa Haarlemiin josta pienen palloilun jälkeen päästiin kahdella bussilla Amsterdamiin. Matkamme Tilburgista Amsterdamiin kesti loppujen lopuksi melkein kuusi tuntia..

Myös paikallisen matkakortin käyttö on ihmetyttänyt, täällä leimataan kortti lähtöasemalla sekä paluuasemalla, jolloin järjestelmä osaa ottaa kortilta oikean summan. Voitte kuvitella, että aiheutti pientä hämmennystä milloin korttia olis pitänyt leimata sisään ja ulos kun matkustimme astetta monimutkaisemmin. Lisäksi junalla matkustaminen on yllättävän kallista, yhdensuuntainen lippu Dameihin on noin 20 euroa.

8219FBD8-6AEB-406D-8BF9-F9D97AD29F00.jpeg

Majoituttiin kaverimme luona, joka on just muuttanut Hollantiin töiden perässä. Dameissahan on yllättävän tyyriit hotellit, jonka vuoksi tällainen järjestely oli parempi kuin hyvä :-). Saavuttiin perille joskus seiskan jälkeen, oikein sopivasti kasiksi tehtyyn pöytävaraukseen paikassa nimeltä café LENNEP. Paikka oli super kiva ja ruoka hyvää, mutta palvelussa vähän parantamisen varaa.

Illalla oltiin aivan kuolleita ja mentiin nukkumaan jo kympin aikoihin, vain herätäksemme parin tunnin jälkeen pienimuotoiseen hiiriepisodiin asunnossa. Kyseinen kutsumaton lemmikki ei onneksi ollut meidän huoneessa ja sain yllättävän hyvin nukuttua toisesta huoneesta kuuluvasta hiirijahdista huolimatta :-D. Saatiin muuten myöhemmin kuulla, että hiiret on tällä hetkellä enemmänkin sääntö kuin poikkeus Amsterdamissa.

1645EDD1-7CB7-4437-88E3-F6EBCCD5FFEB.jpeg

Lauantai meni ympäriinsä turreillessa ja pyöräillessä. Pakko sanoa, että yllätyin siitä miten kaunis kaupunki tää oli. Vaikka mulla ei oikeastaan ollut kauheesti mielikuvia, yllätti Amsterdam mut todella. Kaupunki on aivan täynnä toinen toistaan ihanempia kauppoja, kahviloita ja maisemia.

Lauantaina oltiin myös superturreja ja käytiin tunnin mittaisella kanaaliajelulla,  joka osoittautui oikeesti tosi hyväksi ratkaisuksi. Kuultiin ajelun aikana paljon kiinnostavia juttuja esimerkiksi kanaaleita reunustavista ”boathouseista”, joiden oltiin arveltu olevan ”varmaan tosi edullinen asumismuoto”. Ajelun opas kuitenkin valaisti meitä kertomalla, että lupaprosessi tällaisen hankkimiseksi voi kestää jopa 30 vuotta ja tulee yleensä maksamaan noin miljoona euroa.

Illalla käytiin vielä syömässä ja sunnuntaiaamuna reissattiin vähän paremmalla onnella takaisin Tilburgiin. Käytiin muutamassa niin ihanassa kahvilassa ja kaupassa, että mun on ihan pakko tehdä niille omat postaukset :-D. 

 

866387D4-A086-43AE-8D3F-CE03D1EEECFE.jpeg

B90B0625-4F2E-47C1-BCDA-47815B361D08.jpeg

F6562B7D-0494-4AA4-8E3E-2F878622BC45.jpeg

xx, Janita

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *