HOMESICK

 

9BEAEEBC-DFBC-4BDE-A50F-EE56874539EE.jpeg

 

Tänään on kulunut päivälleen kuukausi Hollanti-eloa ja voin kertoa, etten ennen eilistä päivää oo tiennyt mitä koti-ikävä tarkoittaa :-D. Eilen illalla tuli niin kauhea olo, että ihan fyysisesti sattui.

En osaa päättää onko kuukausi tuntunut mielestäni pitkältä vai lyhyeltä ajalta. Mun korvaan se kuulostaa tosi lyhyeltä ja tunnen itseni jossain määrin säälittäväksi tuntiessani jo nyt näin kovaa koti-ikävää, monethan reissaa vuosittain pidemmän ajan putkeen kuin olen nyt ollut täällä. Täällä olo ei kuitenkaan ole lomareissu ja ehkä siksi huono vertailukohde. Aika on myöskin mennyt tosi nopeasti, mutta silti tuntuu etten olis ollut Suomessa ikuisuuteen.

Ehkä suurin koti-ikävää aiheuttaja tekijä on se, että asun täällä kämppisten kanssa. Vaikka oon tosi ekstrovertti ja pidän ihmisistä, oon yllättävän omaa tilaa tarvitseva. Meillähän ei täällä oo mitään yhteisiä tiloja, joten kenenkään kanssa ei ”tarvitse” hengailla jos ei halua. Keittiön, vessan ja kylppärin jakaminen aiheuttaa kuitenkin välillä pientä ahdistusta ja turhautumista. Toisaalta tuntisin itseni varmaan aika yksinäiseksi jos asuisin yksin ja muuten olen kyllä tykännyt tästä järjestelystä.

Yleisestikin kotona oleminen ja kodin laittaminen on mulle tosi tärkeetä ja nyt sitä osaa jotenkin kaivata ja arvostaa vielä ihan eri tavalla.

 

37F15466-D967-4344-9A57-BBF3BFE6A6E9.jpeg

 

Älkee ymmärtäkö väärin, täällä on tosi kivaa, oon oikeesti viihtynyt ja täällä olo on jo tähän mennessä ollut ihana kokemus.

Koti on kuitenkin aina koti ja sinne kaipaisin just nyt. Läheisten ihmisten lisäksi nämä ovat asioita, joita kaipaan Suomessa:

 

– Oma koti; sänky, keittiö, kylppäri, parveke.

– Omat astiat!! Kuten tiedätte, rakastan kattaa nätisti ja täällä se on aika mahdotonta.

– Ryhmäliikuntatunnit, suomeksi ja oikean ihmisen vetämänä.

– Ruisleipä <3.

– Kauratuotteet, muutkin kuin maito!

– Suomen puhuminen muillekin kuin Amandalle, haha.

– Sporat, en olis koskaan uskonut sanovani näin. Niiden äänet kuitenkin tuo mieleen kodin ja eilen ihan vähän ketutti pyöräillä vesisateessa.

– Sauna, ei kaipaa selityksiä.

 

43212365-503C-418A-AFED-64ADB4F94785.jpeg

 

Today is exactly one month since I came to the Netherlands and I am so home-sick that it almost hurts :-D. This month has passed so quickly but still, it feels like a million years since I was in Finland.

I think the major reason for this home-sickness is the fact that  I am not used to living with roommates and having to share kitchen, toilet, and bathroom. Otherwise, this arrangement has been very good and I think I would feel very lonely if I lived in a studio.

Don’t understand me wrong, I love it here and this has already been a great experience, but home is always home and that’s where I would like to be in this very moment.

These are the things I’m missing in Finland in addition to the close ones.

– Own home; bed, kitchen, bathroom

– Own dishes!

– Finnish group training lessons

– Rye bread <3

– Oat products.

– Speaking Finnish to other people than Amanda, haha

– Trams, never thought I would say this…

-Sauna, no need for explanations

 

What do you miss in your home country?

 

xx, Janita

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *