Isla Holbox

C851CEF1-65D0-467C-8D57-5B056370CD86.jpeg

Hei taas!

Vielä tulisi yksi Meksikopostaus, toivottavasti tykkäätte lukea näitä! Pidennettiin Tulumissa oloa suunniteltua pidemmäksi, eikä meillä ollut valmiina mitään pläänejä missä viettää loppuloma. Alunperin oltiin suunniteltu visiittiä Belizeen, mutta todettiin sieltä olevan turhan pitkä matka takaisin Cancuniin.

FF5F64A9-4F5A-4A74-A5D8-9E5BEC668EF4.jpeg

Todella pitkän pohdinnan jälkeen päädyttiin ottamaan Tulumista bussi Chiquilaan, josta jatkettiin lautalla Isla Holboxille. Tähän väliin ihan pakko kehua Meksikon busseja! Ihan super mukava tapa matkustaa montakin tuntia; dösät on ilmastoitu, varusteltu pehmeillä ja mukavilla penkeillä ja jopa telkkareilla. Matka Tulumista Holboxiin kesti busseineen ja lauttoineen ehkä maksimissaan neljä tuntia. Holbox on suhteellisen pieni saari noin parin tunnin päässä Cancunista ja on suurilta osin luonnonsuojelualuetta ja onkin oikein kaunis ja helppokulkuinen paikka. Siitä tulee kaukaisesti mieleen vähän isompi versio Gili Airista Indonesiassa tai Koh Rongista Kambodzassa.

FC0402C6-B738-47F7-964A-3CB69F31BC81.jpeg

Holboxilla ei ole autoja vaan siellä kuljetaan hauskoilla golfautoilla ja polkupyörillä. Paikka on tunnettu muun muassa valashaista, joita varten järjestetään jos jonkinmoista turistiretkeä. Toinen juttu mistä saari on tunnettu, on sitä täyttävät upeat seinämaalaukset, jotka koristavat melkein jokaista taloa saarella! Turisteista puheen ollen, saari ei ollut yhtään niin turistirysä kuin olin ymmärtänyt ja kuvitellut vaan oikeastaan suhteellisen rauhallinen, vaikkakin porukkaa kyllä oli ihan riittämiin.

39CB2391-D49D-4852-8E93-47EAA7617F3F.jpeg

Majoituttiin ihan kivassa AirBnb:ssä, jonka omistaja oli ihan super! Vaikka ei tavattu häntä kertaakaan, saatiin viestitolkulla vinkkejä saarella oloon. Häneltä saamistamme suosituksista testattiinkin joka päivä vähintään yksi. Yhdeksi suosikiksi nousi eläköityneen ranskalaispariskunnan pitämä kahvila Le Jardin, joka oli päivittäin ainakin aamiaisaikaan ihan täynnä. 

Toiset maininnan arvoiset ruokapaikat olivat kuvissa näkyvä Painapol, jota tulkintamme mukaan pyöritti pieni italialaisporukka sekä Rosa Mexicano, joka oli vähän tyyriimpi mutta jokaisen peson arvoinen! Harmi ettei mulla ole kuvia sieltä, saatiin kerrankin aikaiseksi täysin puhelimeton ilta :-). 

DCF49100-4B4C-4F42-AF71-CB654D926C1B.jpeg

Vuokrattiin saarelta polkupyörät, joilla päästiin näppärästi tutustumaan sen kaikkiin kolkkiin. Kannattaa vähän vertailla pyörävuokrien hintoja, niissä oli nimittäin järkyttäviä eroja! Pyörillä mentiin myös vähän kauemmalle rannalle Punta Cocolle, joka osoittautui tosi kauniiksi ja rauhalliseksi mestaksi.

Holboxilta siirryttiin yhdeksi yöksi Cancuniin, josta lennettiin Miamiin. Miamissa vuokrattiin kentältä Jeeppi, jolla ajeltiin muutama päivä ympäriinsä ja lennettiin sitten kotiin Helsinkiin.

xx, Janita

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *