RAW CARROT CAKE

untitled (1 of 1).jpg

Löysin tänään blogin luonnoksista huhtikuussa kirjoitetun luonnoksen, joka ei jostain syystä ole koskaan nähnyt päivänvaloa..? Tässä se kuitenkin nyt tulee:

Yhtenä lauantai-aamupäivänä poikaystäväni totesi ihan yhtäkkiä että ”tehdäänkö raakaporkkanakakku”? Ai mitä? En vieläkään tiedä mistä tää ehdotus kumpusi mutta sellainenhan me sitten tehtiin.

Oon aiemmin syönyt raakakakkua ruhtinaalliset kaksi kertaa. Ekasta en tykännyt yhtään ja tokasta tykkäsin ihan sikana. Jälkimmäinen oli muuten Paulig Kulmassa, suosittelen maistamaan! 

Koko raakaruokaskene on itselleni melko tuntematon, joten etsin mahdollisimman yksinkertaisen ohjeen ja se löytyi täältä. Kuten linkin postauksenkin kirjoittaja sanoo, on tätä tosiaan riittää pieni määrä kerrallaan :-D.  Resepti on tosiaan prikulleen sama kuin linkissä ja tulee myös alla:

Pohja:

  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 4dl saksanpähkinöitä
  • 1,5 dl rusinoita
  • 1,5dl kookoshiutaleita
  • 3rkl appelsiinin mehua
  • 2-4rkl hunajaa, mulla loppu hunaja kesken eli laitoin ehkä just yhden rkl
  • 1tl vaniljauutetta, käytin vaniliinisokeria
  • 1tl kanelia
  • 0,5tl kardemummaa

Kuorrutus

  • 2dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 2rkl sulatettua kookosöljyä
  • 2rkl sitruunan mehua
  • 2rkl hunajaa, eli ne ihan loput jämät mun purkista
  • 1tl vaniljauutetta, jälleen vaniliinisokeria
  • 1tl appelsiininkuoriraastetta
  • tarvittaessa 1rkl vettä, käytin

Pese ja paloittele porkkanat, heitä blenderiin ja hurauta silpuksi. Lisää sekaan muut aineet. Levitä taikina tasaisesti elmukelmulla vuorattuun, noin 17cm vuokaan. 

Lisää kaikki kuorrutteen ainesosat blenderiin ja sekoita tuorejuuston näköiseksi, levitä vuokaan pohjan päälle.

Huomaathan, että pähkinöiden, porkkanoiden sun muiden murskaamiseen saa olla melkoisen tehokas blenderi. Mikäli käytössäsi on joku vähemmän tehokas yksilö, suosittelen pilkkomaan ainesosat mahdollisimman pieniksi ennen blenderiin laittoa.

Pidin kakkua pakastimessa noin kaksi tuntia, jonka jälkeen annoin vähän sulaa ennen ensimmäisiä maistiasia. Loppukakun jätin yöksi pakastimeen ja seuraavana aamuna se tuntui olevan parhaimmillaan.

Kiitos Vilmalle kolmen vuoden takaisesta vinkistä :-)!

 

untitled (1 of 1).jpg

 

 

-Janita

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *