Wanhat ovet Suomenlinnasta

Tässä postauksessa höpöttelin vanhoista puuovista, jotka olin ajatellut tuunata päämakuuhuoneen vaatekomeron oviksi. Nyt sain sen projektin tehtyä jee 🙂

Haettiin ovet kesällä Porvoon Wanhasta Rautakaupasta, jossa oli jos jonkinmoisia ikkunoita, ovia ja raameja tarjolla. Koon ja tyylin perusteella meille valikoitui nämä kyseiset pariovet, jotka mahtuisivat makuuhuoneeseen niin korkeuden kuin leveytensäkin puolesta.

Rautakaupan omistaja kertoi kyseisten ovien olevan kotoisin Suomenlinnasta, josta he olivat hakeneet ison lastin vanhaa matskua. Ovet olivat viruneet vuosia ja vuosia kellarissa, onneksemme kuivassa sellaisessa, sillä ne olivat niin vanhoiksi oviksi vielä hyväkuntoista puuta.

Meidän mukaan lähti Rautakaupasta itseasiassa toisetkin ovet, valtavat suuret vaaleanvihreät VR:n päämajan ovet, joita kauppiaalta löytyi useammat samanlaiset. Niistä meinattiin tuunailla sitten myöhemmin terassipöydät. Mutta pysytään nyt vielä näissä pienemmissä ”oviloissa”.

Tämmöisinä vaatehuoneen ovet ostettiin. Todella rapistunut harmaanvihreä maali ja osittain tummunut kuiva puu oli niissä jäljellä.

Kuvassa näkyvällä tasoituslastalla rapsuttelin suurimmat irtomaalit pois ja sitten hioin pinnan vielä kevyesti.Jätin tarkoituksella paikoittain vanhaa maalia pintaan, jotta pinta näyttäisin todella siltä aidolta vanhalta, vaikka uutta maalipintaa tulisi myös.

Tässä ovi hiomisen jälkeen.
Aluksi tein vaaleanharmaalla maalilla muutamia yksityiskohtia, ja lopuksi sudin pintaan Vintage Paintin kalkkimaalia, sävynä Dusty Turquoise.

Paikoittain jätin puun värin näkyviin tuomaan kontrastia ja ”kulunutta henkeä” osaltaan. Alla kuva valmiista ovista ja viimeisenä kuva kun ne ovat oikealla sijainnillaan vaatehuoneen vierellä.

Oviaukon yläpuolelle tuleva lattarauta on vielä ostamatta, johon mustilla, jo hankituilla rullakiskoilla ovet tulevat roikkumaan. Ja ovet aukeavat sitten kumpainenkin puolelleen. Mahdollisesti mustat rautavetimet kiinnitetään oviin myös.

Ovien koko oli kyllä aivan viimeisen päälle, ne nousevat kiinnitettäessä muutaman sentin lattiasta irti, varmaan juuri sen verran että oviaukon ylin peitelista jää piiloon ovien ollessa kiinni.

Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, ovista tuli juuri sen henkiset kuin olin suunnitellutkin. Tuo ympäröivä seinä ja sen ihan hippasen vihreään taittuva harmaa maali näyttää nyt sata kertaa paremmalta ja ovet tuovat muutenkin roimasti ilmettä koko huoneeseen!

Palailempa kuvien kera sitten vielä kerran, kun saadaan ovet kiinnitettyä ja huone muutenkin valmiiksi.

Nana

koti sisustus diy remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *