Uusi ruokavalio

Olen aina ollut paha napsimaan. Kaikkea pientä laittaa huomaamattaan suuhun koko ajan, jääkaapilla käy napsimassa jotain pientä suuhun kun ’tekee mieli’. Toinen huono on se, että en ole suunnitellut ruokia oikein ja sitten nälkäisenä, kun kauppaan lähtö on venynyt niin käydään syömässä tai tilataan kotiin ruokaa. Ja näin kävi parhaimmillaan muutaman kerran viikossa. 

Kun aloitin tämän PT jakson, sain mulle henkikökohtaisesti tehdyn ruokavalion. Tuntuu paljon helpommalta, kun on joku keneltä kysyä esim. mikä rasva nyt on hyvä ja muita kysymyksiä mitkä ovat aina askarruttaneet. Löytyyhän netistä aika hyvin kanssa tietoa, mutta sieltäkin löytää välillä vähän ristiriitaista tietoa eikä tiedä mihin uskoa. Myös sen olen huomannut, että ei terveellisesti syöminen ole niin hirveän vaikeata mitä aina ajatellut. Ihan normaaleja asioita mullakin on mun ruokavaliossa (esim. riisi, pasta, juusto, voita) mutta monesta löytyy ’parempi’ vaihtoehto johon olen vaihtanut. Myös säännöllisyys on tärkeää. Mulla se ehkä vähän vielä reistailee, mutta yritän syödä mahdollisimman tasaisesti ettei tule hirveän pitkää taukoa, mikä sit ajaa napsimaan jotain mahan täytteeksi.

Olenhan minäkin sortunut ja syönyt herkkuja. Vielä vähän enemmän täytyy nyt tsemppaa sen suhteen. Olen ylpeä, että kotona en ole napsinut mitään makeaa. Mutta töissä…pidempi väli tauoissa ja nälkä vähän tuntuu ja sit joku makea hyvä leivonnainen siinä. Olen siis töissä kahvilassa ja siellä niitä houkutuksia riittää. Meiltä löytyy reilu 20 erilaista makeata niin joka päivä tekee jotain mieli, ja itse kun on koukussa sokeriin niin todellakin tekee mieli. En ole kuitenkaan antanut sen lannistaa vaan pienen pahan mielen jälkeen, mikä tulee kun syönyt jonkun makean, niin olen jatkanut normisti vaan eteenpäin. Yritän saada täysin herkuttoman viikon tässä vielä. Ehkä ensi viikko. 

Mitä sit syön päivässä? Yritän syödä 5 kertaa päivässä. Aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala. Alle voisin laittaa muutamia omia esimerkkejä.

Aamupala  Yleensä syön 2 siivua kauraleipää, joissa levite, 2 siivua kinkkua, 2 juustosiivua, kurkkua ja 2 kananmunaa. Jos menen aikaisin aamulla töihin (5.30) niin teen itselleni edellisenä iltana mukaan smoothien, jota juon vähän aamulla, sen verran kun siihen aikaan menee alas ja loput sitten 9 aikoihin ekalla tauolla. Smoothieen olen laittanu purkillisen jogurttirahkaa, puolikkaan avokadon, mansikoita, banaanin ja nesteeksi kauramaitoa.

2377FF28-C59C-4C3B-925A-05A8EC8FE1AB.jpg

 

Lounas Tämä vaihtelee itselläni tosi paljon. Töissä meillä on lounas, joten syön sieltä jotain, yleensä keittoa tai sitten salaattia. Syön aikalailla kaikkea joten en tähän voi alkaa luettelemaan kaikkia mahdollisia ruokia, mutta pääsääntönä olen pitänyt, että n. 100g lihaa ja 1dl kuivapainona täysjyväpastaa tai riisiä (itse löysin juuri mustariisin) tai pari perunaa. Yleensä teen esim jonkun kastikkeen tai wokki tyylisen ja otan siitä n. 1/4 osan kun lihaa 400g. Yksi mikä vähän kaipaa vielä tsemppaamista olisi se salaatti siihen kylkeen. 

Välipala Yleensä jogurttirahka + hedelmä tai sit hedelmä ja kourallinen pähkitöitä

Päivällinen Syön tämän aina kotona ja aika samalla kaavalla menee kuin lounaassa. Olen tehnyt mm. jauhelihakastiketta ja täysjyväpastaa, kinkkupinaattikastike ja täysjyväpastaa, kanafileitä ja uunijuureksia, lohta ja uunivihanneksia, keltaista kana currya ja mustaa riisiä. 

3AD6159F-2B3A-4300-A0FF-7907FDADB745.JPG

 

Iltapala Pari leipää päällä levite, leikkele, kurkku ja sit vähän maustamatonta jogurttia ja marjoja

Pyrin yleensä syömään 3-4 tunnin välein kaikki ruuat. Välillä tulee vain parin tunnin tauko esim töissä jos tauot menee just tyhmästi. Välillä iltapala tai sit välipala saattaa jäädä välistä. Juon myös salireenin jälkeen aina palkkarin.

Myös yksi tärkeimpiä asioita mitä olen lisännyt on veden juonti. Olen aina ollut huono siinä ja yritän koko ajan tsemppaa, että joisin sitä enemmän. Välillä on päivä että juon tarpeeksi ja välillä juon aivan liian vähän. Mulla löytyy jääkaapista lähdevettä pulloissa ja se auttaa juomaan vähän paremmin.

0C1021DF-0CE9-4E0E-9AC0-60D920ADC81D.JPG

Hiljaa hyvä tulee. Olen itsestäni ylpeä, kuinka hyvin olen pystynyt pitämään kaiken kunnossa ja viikko viikolta menee paremmin. Jos on jotain hyviä ruokareseptejä suositella niin otan niitä mielelläni vastaan! Osaan tietynlaisia ruokia tehdä ja yleensä helposti kierrättää vain niitä ruokia, joten kaikki uudet hyvät reseptit ovat kyllä tervetulleita. Ajattelin tänne myös joskus laittaa itse jotain reseptejä, koska itse ainakin blogeista olen suurimman osan omistani löytänyt. Nyt painun nukkumaan, sillä menemme huomenna katsomaan ensimmäistä mahdollista juhlapaikkaa häillemme!

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *