Miss Jälkiruoka-ehdokas – kaneliuuniomenat

Miss Jälkiruoka Suomi-ehdokkaista ensimmäinen toivoo maailmanrauhaa ja kaikille lapsille hammasraudat. Vapaa-aikanaan hän nauttii pitkistä kylvyistä kuumassa sokeriliemessä ja Putous-uusinnoista.

sokeriomena.jpg

Sokeriliemessä paistetut kaneliomenat pekaanien ja vaniljajäätelön kera. Tässä on jälkiruoka jossa on kaikkea ihanaa – hedelmää, pähkinöitä ja jäätelöä. Se voisi hyvin kisata Miss Jälkiruoka Suomi-ehdokkuudesta. Siitä saa halutessaan vähän vähemmän, tai jopa todella makean. Se on myös kaikkien näiden mahtavien ominaisuuksien lisäksi samaan aikaan sekä lämmin, että kylmä ateria. Tämän enempää Miss Jälkiruoalta ei saa toivoa, se luo liikaa paineita.

Kerrankin onnistuin luonnehtimaan (Martha Stewartilta lainattua) luomustani ilman sanoja ”helppo, nopea ja yksinkertainen.” Vaikka niitä kaikkiahan se salaa onkin.

Mitä tarvitset: (annos kahdelle)

  • 2 Gala-omenaa
  • 0,6dl vettä
  • 2 ruokalusikallista sitruunamehua
  • 0,6 dl sokeria
  • reipas tujaus kanelia tai muutama kanelitanko
  • iso kourallinen pekaanipähkinöitä
  • vaniljajäätelöä

Miten toimia:

  1. Sekoita vesi, sitruunamehu ja sokeri kulhossa yhteen. Leikkaa omenat keskeltä kahtia, poista siemenkota ja muut syömäkelvottomat osat.
  2. Uita omenanpuolikkaita sokeriliemessä ja asettele uunivuoalle leikkuupuoli alaspäin. Kaada loppu sokeriliemi omenoiden päälle. Voit joko lisätä kaksi tai kolme kanelitankoa tai ripotella päälle reippaasti kanelia.
  3. Peitä vuoka foliolla ja paista noin 20 minuuttia 225 asteessa.
  4. Paahda pekaanipähkinöitä hetki kuivalla pannulla ennen tarjoilua.
  5. Tarjoile valmiit omenat pekaanien, vaniljajäätelön ja sokeriliemen kanssa. – Voilà!

sokeriomena-2.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.