Café Eino – miten kaikki Einoihin liittyvä sattuukin olemaan hyvää?

cafe_eino-6.jpg

Lapsena ja vähän vielä aikuisenakin olen saanut kärsiä harvinaisesta nimestäni. Einoa ei löydy Kermansavi-nimimukeista, ei nimikylteistä, ei nimitarroista, ei mistään. Kerran tosin näin Citymarketissa ritsan, jossa luki Eino. En ole kuitenkaan ikinä ollut erityisemmin ritsojen perään, joten sekin jäi hankkimatta.

Viime kesänä sain kuitenkin Turkuun ikioman nimikahvilan! Pitäkää nimimukinne ja -kylttinne, ritsoista puhumattakaan. Minulla on nimikahvila!

Kaikesta innostuksesta ja riemusta huolimatta en jotenkin tullut menneeksi Café Einoon sen ensimmäisenä kesänä kertaakaan. Monet kerrat kävelin kyllä kiinnostuneena ohi. Vihdoin tuli kuitenkin tämä kesä, joka monien mielestä on jo vaihtunut syksyksi. Tänä kesänä kuitenkin tulin vihdoin menneeksi Café Einoon. Nyt vierailuja on kertynyt jo useampi, ja haaveilen vielä yhdestä vierailusta tänä syksynä. Café Eino on tiettävästi auki syyskuun puoliväliin, eli aikaa siis on.

cafe_eino-3.jpg

Mihin tahansa kuppilaan en kuitenkaan nimestä huolimatta rahojani kantaisi. Siksi ilahduin huomattavan paljon havaitessani Einon huomattavasti keskitasoa paremmaksi kahvilaksi: luonnehtisin jopa Turun parhaimmistoksi. Henkilökunta on mukavaa ja asioidessa on helppo vaihtaa muutama sana. Valikoima on runsas, joskin sämpylöihin ja muihin leipiin painottunut. Itseäni se ei kuitenkaan haittaa, sillä syön mieluusti hyvintäytettyjä leipiä. Café Einon leivät vieläpä tulevat läheltä: leivät ovat Aaltonen & Välilä-leipomosta, leipien täytteet taas pääasiassa torimyyjiltä. Leivät myös täytetään paikan päällä, mikä on tietenkin plussaa. Leivonnaiset taas tulevat Auranmaan leipomosta.

cafe_eino-4.jpg

Kauppiaskadun ja Eerikinkadun kulmassa sijaitseva kahvila-auto on muutenkin jännittävä: katoksesta voi seurailla torin kuhinaa. Esimerkiksi tänään aamukahvilla ollessani näin Kauko Röyhkän tutkimassa myyntipöydän kirjoja. Olen myös tullut tutuksi erään naakan kanssa Einossa istuessani: aiemmin kesällä naakka oli vain poikanen, nyt se on ilmeisesti kehitykseltään vähän häiriintynyt isompi naakka. Tunnistatte sen niska- ja kaulahaituvista, jotka ovat sulkien sijaan vauvahaituvaa.

cafe_eino-7.jpg

Café Eino palvelee siis tietojeni mukaan syyskuun puoleen väliin, aamukuudesta iltaviiteen. Vielä siis ehtii! Itsekin aion ehtiä vielä syömään Einon leivän ja juomaan kaakaon. Kaakaoon saa kermavaahtoa ilman lisämaksua ja useimmiten kaakao tuodaan pöytään sen valmistuttua.

Lienee jonkinlainen suunnitteluvika, kun kaikki Einoihin liittyvä tuppaa olemaan niin priimaa.

cafe_eino.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *