Kesän kaunein parsasosekeitto

Yhteistyössä Makoisa

dsc_9865.jpg

Parsakausi on parhaillaan menossa, joten mikä sen parempaa kuin vihreän parsan parhaat puolet esiintuova keitto. Mainitsin viime kirjoituksessani löytäneeni sattumalta Turun kauppatorilta kolme nippua parsaa eurolla, hetkeäkään epäröimättä olin jo käsi ojossa, kolikko kourassa. Satuin kerrankin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan!

Tämä kermainen parsasosekeitto on käytännössä ”mutkat suoriksi”-versio Julia Childin Potage Créme d’Asperges Vertes reseptistä – sopivasti yksinkertaistettu malttamattomille parsasuille. Leipä sopii mahtavasti keiton kyytipojaksi – olin niin onnekas, että sain nauttia Einon täydellisen rapeista ja sisältä pehmeistä, vastapaistetuista sämpylöistä. Ruokajuomaksi sopisi hyvin sauvignon blanc, lähiaikoina olen ihastunut ranskalaiseen Les Fumées Blanchesiin jossa on hinta ja maku kohdillaan.

dsc_9849.jpg

Mitä tarvitset:

  • 1 kg vihreää parsaa
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • voita
  • 1,5 litraa vettä
  • 2 tl suolaa
  • 4 rkl jauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 3 kananmunan keltuaista
  • valkopippuria

Miten toimia:

  1. Kuori ja pilko sipuli. Huuhtele parsat huolellisesti ja kuori parsatangot (älä nuppuja), pilko suurehkoiksi paloiksi.
  2. Paista kattilassa parsat ja sipulit voissa keskilämmöllä hitaasti n. 8 minuuttia, niin että ne pehmenevät. Ota talteen muutama nuppu koristelua varten ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
  3. Lisää joukkoon 4 rkl jauhoja, sekoita minuutin ajan. Lisää 1,5 litraa vettä ja 2 tl suolaa ja anna kiehahtaa. Keitä 25 minuuttia miedolla lämmöllä. Ota pois lämmöltä ja soseuta keitto.
  4. Vatkaa käsin kolme kananmunan keltuaista ja 2 dl kermaa yhteen erillisessä astiassa. Lisää muna-kermaseos sosekeiton joukkoon koko ajan vatkaten. Mausta valkopippurilla ja tarvittaessa vielä suolalla. Tarjoile ja nauti – Voilà!

dsc_9918.jpg

Kuten Eino taannoin mainitsi, meidät ja kaikki reseptimme löytää nykyään myös Makoisasta. Tämän ihanan kesäisen keittoreseptinkin voit tallentaa reseptikirjaasi Makoisassa painamalla alla olevaa linkkiä:

Tallenna resepti

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *