Lämmin couscoussalaatti (sopii myös miehenturjakkeille)

couscous-salaatti_0.jpg

En valitettavasti syö läheskään joka päivä lämmintä ateriaa. Haluaisin kyllä, mutta töissä joudun lähes poikkeuksetta tyytymään maitorahkaan, kirsikkatomaatteihin, karjalanpiirakoihin tai Go Green -salsaan. Mihin vain mahdollisimman nopeasti syötävään ja edes hitusen terveelliseen, sillä yleensä joudun hotkimaan lounaani sadassa eri osassa muutaman tunnin aikana. Huonon ja varsin ravintoköyhän lounaan vaikutus näkyy kyllä illalla – ei jaksa tiskata, soittaa pianoa, nähdä kavereita tai tehdä mitään muutakaan järkevää.

Huonoa lounasta voi yrittää paikata illemmalla esimerkiksi lämpimällä salaatilla. Iltaisin ei yleensä tee mieli kauhean raskasta ruokaa, mutta kotona odottaa nälkäinen miehenturjake, jolle ei kelpaa mikään kevyt vihreä terveysmössö. Kun muuten hyvin kevyisiin aineksiin lisää pekonia, tuota joka lihamiehen herkkua, päästään kumpaakin osapuolta tyydyttävään lopputulokseen. Ruoan ei tarvitse koostua pelkästään hiilihydraateista ja kovista rasvoista ollakseen täyttävää. Pekonin voi toki korvata mieleisellään raaka-aineella, tai jättää vaihtoehtoisesti kokonaan pois. Siinä kohtaa saattaa miehenturjake kuitenkin älähtää hälyttävästi. Couscousin suosittelisin kyllä mahdollisuuksien mukaan vaihtamaan kvinoaan, itsekin olisin käyttänyt jos sitä vain olisi sillä hetkellä kaapista löytynyt.

couscous-salaatti-2_0.jpg

Ainesosat:

  • yksi paketti, eli n. 8 siivua pekonia
  • yksi iso munakoiso
  • puolikas kesäkurpitsa
  • n. 250g kukkakaalia
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • n. 2dl couscousia, riippuen syöjien lukumäärästä

Kuinka onnistut:

  1. Paista pekoni. Pilko jo valmiiksi munakoiso ja kesäkurpitsa. Siirrä kypsät pekonisiivut erilliselle lautaselle.
  2. Paista munakoiso ja kesäkurpitsa pekonirasvassa. Erityisesti munakoiso imaisee itseensä mukavasti makua!
  3. Lisää kukkakaali pannulle. Silppua pekoni esimerkiksi saksilla pieniksi paloiksi ja lisää pannulle.
  4. Keitä couscous ja annostele nätisti paistoksen kanssa lautaselle.
  5. Koristele kirsikkatomaateilla ja voilà – salaattisi on valmis tarjoiltavaksi!

Bon appétit les miehenturjake!

PS. Unohdin esittelyssäni mainita rakastavani Julia Childiä. Jos et ole vielä nähnyt elokuvaa Julie & Julia, niin a) saisit hävetä, ja b) kipaisepas äkkiä lähimpään videovuokraamoon. It’ll change the way you see food.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *