Ruokafestivaalit osataan myös Turussa!

 

dsc_0524.jpg

Vähän kateellisena olen seurannut Instagramista ihmisten postauksia Taste of Helsinki-gourmetfestivaaleilta. En nimittäin ole siellä. Sitten tajusin, että meillä Turussakin on käynnissä ruokafestarit! Neitsytperunafestivaalit!

Täytyy tosin tunnustaa, että vielä eilen luulin Neitsytperunafestivaaleja joksikin hippitoriksi, jossa myydään perunoita… Kuinka väärässä olinkaan! Onneksi virheluuloni oikaistui aivan vahingossa ja pääsin tänään aterioimaan perunaherkkuja, vaikken perunamaisesta ulkomuodostani huolimatta kovin neitseellinen olekaan. Neljättä kertaa järjestetty festivaali järjestettiin tänä vuonna Panimoravintola Koulun pihalla, mikä on paikkana mitä idyllisin.

Festivaalin idea on erinomainen: uutta perunaa juhlivassa tapahtumassa ihmiset ostavat ruokalippuja, joita taas voi vaihtaa ruoka-annoksiin. Tänä vuonna liput maksoivat 6e kappaleelta tai kolmen lipun pakettina 15 euroa. Ei siis ollenkaan paha. Itse seuralaiseni kanssa ostimme molemmat kolme lippua ja söimme annokset puoliksi: pääsimme siis maistelemaan kuutta eri annosta, jotka olivat kaikki vähintäänkin hyviä. Jakaminen oli mainio idea ja vatsa täyttyi melkoisen täydeksi.

Neitsytperunafestivaaliin osallistuivat tänä vuonna Jesse’s dine, Ravintola Teini, Kanaravintola Birdie, Rudolfina, Hus Lindman, Ludu sekä Turun keittiömestarit. Kuten sanottu, kaikki kokeillut annokset olivat hyviä eikä mitään kammottavia laiminlyöntejä löytynyt. Toisaalta jäimme seuralaiseni kanssa pohtimaan käyttämättä jääneitä mahdollisuuksia: perunalle olisi voinut kehitellä vähän luovempiakin käyttötapoja kuin pliisu perunasalaatti tai keittäminen. Keitetty peruna nimittäin alkaa vähän puuduttaa kolmannen annoksen jälkeen.

dsc_0506.jpgMuutamat hyvät paistetut perunat kuitenkin söimme ja jännänä jäi mieleen myös Jesse’s dinen perunapizza, vaikka perunapizzaa olenkin pariin otteeseen syönyt ennenkin. Panimme myös merkille kohtuuttoman suolan käytön molemmissa kokeilluissa nyhtölihoissa. Haluaisin maistaa lihankin suolan alta, vaikka suolaisuus toki toimikin. Kiinnitimme huomiota myös siihen, että yhtäkään kasvisruokavaihtoehtoa festivaalilta ei löytynyt. Luulisi, että olisi kannattanut.

Suunnittelin kirjoittavani kaikista annoksista tiukkasävyiset ja syväluotaavat kritiikit, sillä analysoimme annoksia kuin pahimmatkin ravintolakriitikot. Nyt ei kuitenkaan tunnu siltä, sillä liika kriittisyys herkästi taipuu kuulostamaan siltä, että ruuassa olisi valittamista. Ei nimittäin ollut! Neitsytperunafestivaaleilla niin moni asia vaikutti moneen: esimerkiksi maistelujärjestys oli keskeisessä osassa. Toisaalta myös annosten erilaisuus tai samanlaisuus toisiinsa verrattuina vaikutti: keveämpi annos saattoi olla parempi tai vähän vähemmän hyvä valinta, ihan syömisjärjestyksestä riippuen.

dsc_0489.jpg

Innovointia perunan ympärillä ja pikkuisen rohkeampaa otetta kaipaisin. Vähän sellaista Taste of Helsinki-henkeä Turun muotissa. Pliisu sinappi edes itsetehtynä tai köykäisesti maustettu perusperunasalaatti eivät ole sitä. Ilolla ja innolla jään kuitenkin odottamaan ensi vuoden maisteluita, oli nimittäin ihana kokemus! Toivottavasti tapahtuma myös pysyy Koulun pihalla: oli hirveän näppärää hakea Koulun olut ruokajuomaksi. En tiedä, miten anniskelu on muissa tapahtumapaikoissa järjestetty, tai onko järjestetty ollenkaan. Nyt kuitenkin kaikki toimi!

Neitsytperunafestivaali jatkuu vielä tänään klo 22.00 asti, eli nopeimmat turkulaiset tai lähiseuduilla oleilevat ehtivät vielä syömään! Kipin kapin Koulun pihalle!

dsc_0509.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *