Suut makiaks mansikkapizzalla
Yhteistyössä Makoisa
Pitkästä aikaa Eino täällä taas kirjoittelee! Kuinka sattuikin, että juuri kun mansikkasesonki on parhaimmillaan, olen minä herkkusuukin taas linjoilla.
Olen nykyaikana vallan hulluna mansikoihin: niitä voisi syödä aivan kaiken aikaa, aivan kaiken kanssa. Tämä on sikäli uutta, että ennen en ole ollut mansikoista niiiin innoissani. Nyt kuitenkin olen. Samoin olen viime vuosina innostunut myös varakkaille aikuisille naisille suunnatuista jäätelöistä (siis erilaisista Magnumeista ja Classiceista, mitä näitä nyt on). Tämä lienee siis merkki voimakkaasta estrogeenin tuotannosta tai ehkä jopa sen laskemisesta?
No niin, jo riittää estrogeenit ja horinat! Valokeilassa on tänään mansikat, jotka esittävät tässä postauksessa totutusta poikkeavan roolin. Yleensähän mansikat on totuttu näkemään yhdistettynä suklaaseen tai kermavaahtoon, viime vuosina jopa salaatteihin. Mutta meilläpä laitettiin mansikoita pizzaan!
Mansikkapizza ei toki ole oma keksintömme, ja googlailu kertoi, että mansikkapizzaa on jo aiemmin saanut jopa ravintoloista. Mielemme teki kuitenkin kokeilla ja kokeilu olikin kyllä mitä mainioin! Mansikoiden kanssa toisena pääroolina pizzassa oli vuohenjuusto, joka loisti saumattomasti mansikan rinnalla toisaalta tukien ja toisaalta jopa sulautuen ihanaksi makusinfoniaksi. No okei, ei ehkä ihan sinfoniaksi, mutta hyvin meneväksi kesärallatukseksi ainakin! Mansikat vuohenjuustolla voi nähdä myös muunlaisena taideteoksena, mikä on hyvinkin paikallaan ja ajankohtaista, sillä parempi puoliskoni Otto pääsi muuten opiskelemaan taidehistoriaa! Unohdin kertoa sen aiemmin, joten kerroin sen nyt. Pizza oli siis myös vähän sellainen tietynlainen juhlaruoka!
Mansikoiden ja vuohenjuuston lisäksi pizzaan tuli smetanaa, ilmakuivattua kinkkua ja rucolaa. Varsin perussetti olematta kuitenkaan kinkku-ananas-aurajuusto.
Mansikkapizzaan tarvitset:
Täytteeksi:
1 litra mansikoita
1 pkt (n. 100g) vuohenjuustoa
1pkt ilmakuivattua kinkkua
Rucolaa
Purkki smetanaa
Balsamico-kastiketta
Mustapippuria
Pohjaan:
(2 isoa pizzaa)
Puoli pussia kuivahiivaa tai 25g tuorehiivaa
1tl hunajaa
n. 7,5 dl vehnäjauhoja
Reilu loraus oliiviöljyä
2tl suolaa
3 3/4dl vettä
Tee tämmöttis:
Tee pohjataikina. Sekoita aineet ja vaivaa hetki, anna kohota. Laita uuni kuumenemaan 240 asteeseen, alalämmölle tai kiertoilmalle. Perkaa ja pilko mansikat siivuiksi.
Levitä taikina uunipellille. Taikinasta on tosiaan tarkoitus tulla kaksi pizzaa, joidenkin kertomusten mukaan jopa kolme. Lisää pizzan päälle kerros smetanaa, vuohenjuustoa, mustapippuria sekä ilmakuivattua kinkkua. Leikkaa vuohenjuustopötkö siivuiksi ja jaa siivut tasaisesti pizzan päälle. Suosittelen lämpimästi Lidlin vuohenjuustoa, on hinta-laatusuhteeltaan mainiota.
Paista pizzaa n. 10 minuuttia. Ota pizza uunista, lisää päälle rucolaa, mansikkasiivuja ja balsamicoa. Käy pöytään ja anna mansikan ja vuohenjuuston taivaallisen yhdistelmän viedä kielesi ja mielesi. Jos kaapista sattuu löytymään etkä ole alkoholismiin taipuvainen, voit kruunata pizzan ihanalla roseella, kesä kun on.
Jos kielesi ei kuitenkaan oikeasti mene pizzan mukana, tai vaikka menisikin, voit etsiä lisää mainioita herkkuvinkkejä Makoisasta. Myös meiltä löytyy Makoisasta profiili, joten laittakaahan sekin seurantaan sivua käyttäessänne!