Kaunis ja koskettava Myrskyluodon Maija

Pikku paussi ollut, kun ollut mukamas niin paljon tekemistä ja touhuumista.

Kävin tuossa taannoin katsomassa Åbo Svenska Teaterin Stormskärs Maja (Myrskyluodon Maija) musikaalin. Esitys oli todella mieleenpainuva ja raikkaasti sekä kauniisti toteutettu lahjakkaalla ensemblella. Myrskyluodon Maija ei ole minulle entuudestaan tuttu tarina, tiesin sen nimeltä, mutta en ole teosta lukenut, en nähnyt televisioversiota enkä nähnyt teatterisovitustakaan ennen. ÅST:n versio on Suomen ensimmäinen ruotsinkielinen ammattiversio teoksesta. Luin varmuudeksi netistä tarkan juoniselosteen Maijasta, koska ruotsinkielentaitoni on heikko. Esityksen tekstitykset auttoivat myös pysymään kärryillä, että missä vaiheessa mennään.

Visuaalisesti esitys oli erittäin riisuttu, lavasteita ei juurikaan ollut isoa läpikuultavaa muovia lukuunottamatta. Äänitehosteita tehtiin erilaisilla laitteilla ja peltipaloilla, vettä heiteltiin näyttämölle saaveista ja erityisen kauniisti oli tehty keväiset sulamisvedet usealla näyttelijällä, jotka lorottivat saaveistaan vettä pieninä noroina. Kaunis. Kaunis on sana, joka kuvastaa esityksen visuaalista ilmettä. Nokkela, on toinen sana, joka kuvastaa näytelmää.

Kaikki näyttelijät suoriutuivat rooleistaan erinomaisesti ja kokonaisuus oli hallittu ja onnistunut. Maijaa näyttelevä Emma Klingenberg oli huikea! ÅST:n Maijassa sais itkeä ilosta, surusta ja tuntea olevansa etuoikeutettu kun sai tämän esityksen nähdä. Suosittelen erittäin suurella lämmöllä KAIKILLE esitystä, menkää ja nauttikaa!

Alla kuvia esityksestä.

Kuvat: Pette Rissanen

Maja_7953_gd_press.jpg

Maja_8145_gd_press.jpg

Maja_6333_press.jpg

Maja_6779_press.jpg

Maja_8456_gd_press.jpg

 

hyvinvointi mieli suosittelen suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *