Lottovoittaja – olisiko minusta siihen?

Jokin tekninen häiriö täällä koska tämä postaus ei mene millään läpi.. ”Please try again later”

Työt jatkuu taas Turun Kaupunginteatterissa ovivaksina ja eilen ensimmäisen ensi-iltansa sai Anna-Leena Härkösen kirjaan pohjautuva näytelmä Kaikki Oikein. Kaikki oikein kertoo ”tavallisesta” pariskunnasta, joka voittaa lotossa 7 miljoonaa euroa ja elämästä lottovoiton jälkeen, millainen arki siitä seuraa.

Näytelmän myötä olen myös itse miettinyt, mitä tekisin JOS voittaisin lotossa vaikka tuon 7 miljoonaa euroa. Outo ajatus, tilille ilmestyisi yhtäkkiä taivaallinen summa rahaa. En edes muista koska viimeksi olen lotonnut, pari vuotta sitten mahdollisesti. Näytelmässä sanottava repliikki osuu kyllä aika hyvin kohdilleen myös omissa ajatuksissani:

”Jokainen meistä haaveilee lottovoitosta, mutta kukaan ei oikeasti halua olla lottovoittaja”

Tuo väite pitää paikkansa, olisihan se kivaa että rahaa saisi tuosta noin vain monia miljoonia euroja ja loppuelämä olisi turvattu (JOS käyttäisi rahat oikein). Lottovoitto, tuo kirous, joka tekee omistajastaan lottovoittajan, lottovoittajalta voi hyvin pyytää rahaa kaikenlaiseen, koska osittain juuri se toinen lottoaja on kukkarostaan antanut tuohon pottiin rahaa, eikä lottovoitto ole tullut työllä, ei todellakaan, vaan pelkästään 7 numeroa arvaamalla, ei sen eteen ole vuodatettu verta ja hikeä. Lottovoiton miettiminen on osoittautunut hankalaksi.

Mutta mitä siis tekisin, aivan ensimmäisenä maksaisin kaikki p*rkeleen osamaksut kertarysäyksellä pois. Sen jälkeen laittaisin varmasti rahaa palamaan kaikkeen typerään ennenkuin tulisin edes jotenkin järkiini. Tuollaisen summan arvo omassa mielessä myös varmasti laskisi, juuri siitä syystä että sen eteen ei ole tehnyt varsnaisesti juuri mitään. Ostaisin asunnon, en liian isoa, ehkä vähän suuremman kuin tarpeen olisi, ostaisin ehkä pari muutakin asuntoa, jotka laittaisin vuokralle.

Auton ostaisin, jonkun hienon, en osaa päättää minkä. Ei kuitenkaan liian hienoa, koska pelkäisin ajaa sen kanssa, kuitenkin kolhisin sitä. Seuraavaksi tietysti auttaisin perhettä ja sukulaisia, sehän nyt on selvä. Toteuttaisin pitkäaikaisen haaveeni ja perustaisin pienen teatterin, tai no.. teatterihan jo on perustettu, mutta tilat hankkisin, jossa voisi tehdä teatteria. Sen tekisin.

Kissoille ostaisin ISON raapismis-/kiipeilypuun. Saattaisin jopa tehdä jostain asunnon huoneesta kissojen paratiisihuoneen kaikkine virikkeineen, kiipeily- ja raapimismahdollisuuksineen… ehkä… ehkä en… kissani tuntien he innostuisivat enemmän pahvilaatikoista joissa kaikki nuo kalliit telineet tulisivat. Ison raapimispuun kuitenkin ostaisin, sen yhden.

Kuten Anna-Leena Härkönen vastasi häneltä kysyttäessä mitä hän tekisi jos sattuisi kaikki 7 oikein tulemaan lotossa ”Palkkaisin siivoojaan, joka kävisi kaksi kertaa viikossa”, Anna-Leena I FEEL YOU, niin minäkin tekisin! Siivoojan lisäki pitäisin huolen, että asunnostani löytyy astianpesukone!

Mitä SINÄ tekisit, jos tuollainen älytön summa rahaa tulisi tilillesi?

_20150829_140427.JPG

Back to bussiness Turun Kaupunginteatteri Logomossa!

_20150827_210221.JPG

IMG_20150826_120804.jpg

Lottovoitosta haaveillen

suhteet oma-elama tyo raha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *