Raparperikiisseli

Kesän ykkösvihannes: raparperi.

Meillä on joka kesä syötä raparperia mummolassa ja viime vuosina sitä on löytynyt myös omasta puutarhasta.

Äidin ja mummon piirakat ja kiisselit ovat kuuluneet jokakesäiseen traditioon, mutta tänä tänä vuonna myös minä innoistuin käyttämään sitä raaka-aineena.

IMG_4804.JPG

Halusin ehdottomasti hyödyntää raparperia smoothiessa. Vaikka kookos-raparperipiirakka ja raparperipannukakku kuulostivat hyviltä, kiisseli tuntui kuitenkin parhaimmalta vaihtoehdolta.

Lyhyen googlettamisen jälkeen löysin Hellapoliisilta simppeliltä näyttävän ohjeen ja ennen kuin huomasinkaan, veitsi ja leikkuulauta oli jo kaivettu kaapista pöydälle.

IMG_4799.JPG

RAPARPERIKIISSELI:

1L raparperinpaloja

1,5L vettä

1,5dl sokeria

3-4rkl perunajauhoja

1dl vettä

Laita raparperit, vesi ja sokeri suureen kattilaan ja kiehauta, kunnes raparperit pehmenevät. Sekoita perunajauhot ja desi vettä keskenään, ja valuta seos ohuena nauhana liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa, mutta älä keitä. Ripottele pinnalle hieman sokeri. Tarjoa jäähtyneenä.

Itse laitoin vain noin 0,5dl sokeri siitä syystä, että smoothieen tulee lisäsokeria muista hedelmistä, joten happaman makuinen kiisseli ei yhtään haittaa. Mikäli sitä haluaa syödä paljaltaan, voi jälkikäteen aina lisätä makeutusta. Lisäksi lisäsin valmiiseen smoothieen noin puoli desiä maitoa raparperin takia.

IMG_4819.JPG

 

Koti Ruoka ja juoma