Artisokkahummus
Ensinnäkin, kivaa lauantaita kaikille! Tällä hetkellä makaan Tampereella ystäväni sohvalla tuijottaen kaukana kohoavaa Näsinneulaa ja suunnittelen kauppareissua. Kirpakka ilma on taas tullut täytenä yllätyksenä (niin kuin joka vuosi) ja ulos lähtö tuntuu todella vaikealta. Huomenna palaan takaisin Vaasaan, joten eväsreissu on pakollinen aktiviteetti, jonka joudun tekemään, halusin tai en. Yritän kuitenkin motivoida itseäni hullareiden ale-pähkinöillä, joita kävin jo eilen testaamassa. Olen tässä todennut itselleni, että suklaakuorrutetut cashew-pähkinät ovat erittäin hyvä sijoitus, missä ei voi hävitä millään lailla!
Toiseksi, viime kevään hummusöverien jälkeen alan olla taas siinä pisteessä, että tahnat, dipit ja dipattavat alkavat kiinnostaa. Tällaiselle napostelijalle dipit ovat hyvä kompromissi, sillä jos makeista herkuista täytyy luopua, pitää tilalle olla jotain muuta hyvää. Lisäksi uusia makuelämyksiä ja -koostumuksia on aina kiva saada osaksi arkea. Tällä kertaa testaukseen pääsi artisokka-siemenyhdistelmä. Voin sanoa, että artisokan ystävät, laittakaa testiin!
ARTISOKKAHUMMUS
1tlk artisokansydämiä
3/4dl auringonkukansiemeniä
1,5tl neitsytoliiviöljyä
2rkl vettä
ripaus hyvälaatuista suolaa
Paista auringonkukansiemeniä pannulla niin, että ne saavat väriä pintaan. Blensaa siemenet, artisokansydämet ja oliiviöljy sileäksi tahnaksi. Lisää vettä sen verran, että tahnasta tulee hiukan juoksevampaa. Lisää hiukan suolaa maun mukaan.
Tarjoile esimerkiksi riisikakkujen, ruis-nachosen tai vihannesten kanssa.
Dipin ja dipattavat voit tarjoilla kylmän syysillan,kynttilöiden, lämpimän viltin, sohvannurkan ja hyvän leffan yhteydessä, esimerkiksi jo tänään. Kivaa viikonloppua!