Lasillinen hedelmiä

Pitkään vallinnut smoothievillitys ei ole varmaan jäänyt keneltäkään huomaamatta, ja moni on varmasti kokeillutkin erilaisia yhdistelmiä ja komboja.

Itse saavuin vasta viikko sitten vaihdosta Suomeen, joten koko tämä buumi on jäänyt minulta täysin kokematta. Syynä tähän on sauvasekoittimen ja blenderin puuttuminen, joita en raaskinut ostaa lyhyen käyttöajan vuoksi. Arvatkaapa siis vaan millaisen määrän erilaisia smoothie-reseptejä olen viimeisen puolenvuoden aikana ehtinyt löytää, ja kuinka kova hinku on ollut päästä survomaan erilaisia parsakaali-porkkana-inkivääri-banaani-ananas-appelsiini-kiivi -yhdistelmiä. 😀

Olen kuitenkin tehnyt huomion, että smoothievillityksessä näkyisi olevan pieniä hiipumisen merkkejä. En tiedä onko näin, mutta ainakin siihen kohdistuva huomio on vähentynyt merkittävästi. Eipä olisi eka kerta, kun innostun tai päätän ryhtyä tuumasta toimeen, kun villitys on jo pois otsikoista. Kuulun vähän siihen kastiin,  jotka välttelevät viimeiseen saakka kaikkia pinnalla olevia villityksiä, mutta sortuvat niihin, kun niiden aika alkaa olla jo ohi. Tähän esimerkkinä muun muassa iPhone ja terveyssandaalit.

Smoothieita kuitenkin valmistin jo ennen niiden pinnalle tuloa, ja olen ollut vain iloinen, kun uusia reseptejä on löytynyt joka suunnalta – toivottavasti näin on vielä jatkossakin. Ne ovat todella hyviä aamu- ja välipalavaihtoehtoja, sillä hyviä ja terveellisiä raaka-aineita voi vain pilkkoa kulhoon, survoa ja juoda pois. Valmistukseen ei kulu paljon aikaa ja ravintoaineet imeytyvät hetkessä.

Tässä kuitenkin oma variaatio eräältä aamulta.

IMG_4669.JPG

Vihreä hedelmäsmoothie:

1/2 avocado

1/2 banaani

1/2 omena

Appelsiini

Sitruunamehua

IMG_4664.JPG

Tutuilla aineksilla on hyvä aloittaa. Lehtikaalia ja inkivääriä olisi kiva testata, kun niitä ovat aika monet käyttäneet. Mainonnan uhri, tiedän. 😀

Puuroa on sen verran paljon vedetty viimeiset vuodet, että se on nyt täysin pannassa. Syksyn viiletessä lämmin annos kaurapuuroa taas varmasti maistuu, mutta nyt kesällä pitää yrittää nauttia tuoreista ja herkullisista raaka-aineista. Smoothieissa voi hyvin helposti hyödyntää kauden vihanneksia ja hedelmiä, ja käydä vaikka lähimetsässä poimimassa rasiallisen tuoreita marjoja. Koskaan en ole tainnut edes ajatuksen tasolla innostua näin paljon metsässä kykkimisestä. 😀 Näin helposti sitä voi itseä motivoida!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *