Ravinnerikas smoothie

Täällä on vapaapäivä aloitettu ravinteikkaalla smoothiella. Viime päivien aamut on taas aloitettu perinteisellä kaurapuurolla ihan säästösyistä, joten oli kiva tarjota kropalle jotain vaihtelua. Smoothiesta tuli sen verran hyvää, että päätin tulla jakamaan reseptin myös tänne blogin puolelle.

Tavallisesti yhdistelen smoothieissa hedelmiä ja vihanneksia. Päivän vihannessaldo täyttyy helposti ja hedelmien avulla maun saa pidettyä raikkaana ja makeana. Samasta lasista saa samalla niin C-vitamiinit, proteiinit, raudat kuin muutkin hivenaineet.

IMG_5169.JPG

Lehtikaalista ja lehtiselleristä on tullut vakio vieraita smoothielasissani. Molemmat ovat erittäin väkäkalorisia, mutta todella ravinnerikkaita. Ne ovat myös oivallinen apu painonhallinnassa.

Lehtikaali on loistava C-vitamiinin lähde. Se sisältää myös runsaasti kalsiumia, rautaa ja proteiinia. Se on erittäin kuitupitoinen, mikä ehkäisee rasvan siirtymistä vereen. Tutkimuksissa on myös havaittu sen vähentävän epäterveellisen rasvan määrää veressä. Lähde Lähde

Lehtiselleri isältää paljon vitamiineja sekä mineraaleja (A,B,C, kalium, kalsium, natrium, magnesium, rauta).Sen sisältämillä ravintoaineilla on tärkeä merkitys kehon hyvinvointiin, kuten verenpaineen säätelyyn. Se ehkäisee turvotusta ja edesauttaa ruoansulatusta. Se sisältää myös paljon hyviä suoloja. Tutkimusten mukaan se auttaa ehkäisemään syöpää. Lähde Lähde

IMG_5185.JPG

Ravinteikas smoothie (1:lle)

1 iso tai 2 pientä lehtisellerin vartta

runsas kourallinen lehtikaalia

1/2 banaani

1/2 päärynä

3/4 pientä omenaa

vettä

IMG_5193.JPG

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *