Vegaaninen Pasta Bolognese

Välillä tulee hetkiä, kun tekisi mieli vetää iso lautasellinen pastaa, kastiketta ja raastaa päälle kasa parmesaania. Hiilaritankkaukset tulevat silloin tällöin tarpeeseen, mutta inhottava turvotus ruoan päälle ei ole kovin mukavaa – varsinkaan, kun ei ole mahdollista viettää loppuiltaa sohvalla vatsan vieressä. Tällaisiin tilanteisiin pyrin yleensä löytämään jonkun kevyemmän kasvispainotteisen vaihtoehdon.

Tällä kertaa idean päivälliseen sain työkaveriltani, joka kertoi tehneensä kesäkurpitsapastaa muutama päivä sitten. Onhan tämä kyseinen ”pastalaji” tullut netissä vastaan jo useaan otteeseen, mutta välineiden puutteen takia olen suosiolla jättänyt kokeilematta. Työkaverini ei kuitenkaan itsekään omista spiraalileikkuria ja sai minut vakuutetuksi, että pelkällä veitsellä saa ihan hyvää jälkeä.

Nyt jälkikäteen voin todeta, että kesäkurpitsa toimii todella hyvin pastan tilalta. Jatkoon! Eihän noista siivuista ihan niin nättejä tullut, kuin spiraalilla voisi saada, mutta samapa tuo. 😀 Soijarouheesta olen jo useampaan otteeseen valmistanut ”jauhelihakastiketta” ja mielestäni se on jopa paremman makuista kuin normaalista jauhelihasta tehtynä. Maku ja koostumus ovat täysin samat ilman rasvan makua. Soijarouhepaketti tulee myös hinnallisesti halvemmaksi, sillä 4€ paketista saa monta annosta ja lisäksi se säilyy pitkään.

IMG_5343.JPG

IMG_5337.JPG

Vegaaninen Pasta Bolognese (2:lle)

1 iso kesäkurpitsa

1dl tummaa soijarouhetta (Soyappétit)

1dl vettä

1tlk tomaattimurskaa (Mutti)

1 sipuli

1rkl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

suolaa (tai 1/2 hyvälaatuinen kasvisliemikuutio)

kuivattua basilikaa

mustapippuria

Pilko kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Paista pannulla oliiviöljyssä. Ruskista pilkottu sipuli oliiviöljyssä kastiketta varten kattilassa. Lisää vesi, soijarouhe, tomaattimurska, (liemikuutio), valkosipulit sekä mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10min. Tarjoile esimerkiksi tuoreen basilikan kanssa (olisipa omasta kaapista löytynyt!)

IMG_5340.JPG

Kokkausiloa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *