Tofossa, ammattisukeltajien paratiisissa

image.jpeg

Perillä ollaan Tofolla, enkä tullut ryöstetyksi pahamaineisella Park Stationilla, poliisit ei käännyttänyt Etelä-Afrikan ja Mosambikin rajalla, ja selvisin päivästä hektisessä Maputossa. Paljon tästä on kiitos upeesta matkakaveristani kolumbialaisesta Sergiosta, johon tutustuin jo lähtöasemalla Johannesburgissa, ja jonka kanssa olimme sattumalta suunnitelleet exactly saman reissun majoituksineen Tofolle asti. Kärsimme yhdessä yöbussin Maputoon ja karmean matkan pohjoiseen täpötäydessä paikallisbussissa, nuokkuen aamuneljän Lähdöstä johtuen.

Ja nytpä ollaan täällä rantaparatiisissa. En käsittänyt ennen saapumista, että Tofohan on hyvin tunnettu ammattisukeltajien piireissä, ja moni tulee tänne kuukausiksi tullakseen kouluttajaksi itse. Tänään vältän tuulista sukelluskeliä, mutta kai sitä täytyy itsekin lähteä niille syvemmille vesille, kun on kerta täällä.

Uusien tuttavuuksien kautta sain huoneen eräästä asunnosta, jossa tuskin joudun edes maksamaan majottautumisesta. Naapurissa on suomalaisten omistama Liquid Adventures, joka on yksi kaupungin vanhimmista sukelluskouluista, ja jonka kanssa lähden kohta kajakkireissulle flamingosuistolle. Heillä on ehdottomasti lungein meininki koko kaupungissa.

Ehkä mäkin sitten jään tänne pitemmäksi aikaa!

Pus

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *