Disney on ice – Magical Ice Festival ja viikonlopun hengailut

Viikonloppu tuli taas todella nopeasti, ja niin kyllä menikin 😀 Joitain kuukausia sitten hyvä ystäväni ehdotti, että vietäisiin muksut Disney On Ice näytökseen. Kummipoikani kanssa ei nähdä (valitettavasti) kovinkaan usein, ja tytärpuoleni kanssa ei olla kahdestaan vielä mitään reissua tehtykään, joten ehdotus oli oivallinen. Muistan pienenä nähneeni Disney On Ice mainoksia telkkarista ja haaveilleeni kunpa joskus pääsisi katsomaan showta, mutta eihän tämmöiset mihkään Ouluun ikinä tulleet. Lisäksi lippujen hinnat olivat sen verran suolaiset ( ja ovat edelleen), että ymmärrän hyvin miksei lapsena tämmöisiin päästy. Magical Ice Festival järjestettiin  Turussa Gatorade Centterissä ja meillä oli aluksi tarkoitus jäädä yöksi hotelliin, mutta kummipoika on nyt sellaisessa iässä että kaikki jännittää, joten päätimme ajella yöksi kotiin.

Aamulla kävin Lacun kanssa pitkän lenkin Aulangolla ja tämä olikin itseasiassa ensimmäinen yhteinen kunnon lenkkimme siellä. Vaikka keli oli ihan karsea, oli tosi rentouttavaa ilman kiirettä kierrellä ja kaarrella. Käytiin myös katsomassa Graniittilinna.  Lenkin jälkeen ajettiin ukon tekele matkoihinsa ja aloimme valmistautua iltaan tyttöjen kesken. Meillä oli kyllä tosi kivaa ja tytärpuoli tykkäsi hurjasti kun annoin hänelle Frozen mekon.

Lähdettiin Turkuun ajelemaan jo puoli neljän aikaan, ettei sitten vain tule kiire kun ajaessa parisen tuntia menee. Loskavelliä tuli jo ihan mukavasti tässäkin kohtaa iltaa, mutta ajamista se ei juuri haitannut. Huomasi kyllä jo heti areenalle sisälle tultaessa, että kyseessä oli Disneyn tapahtuma – sisällä oli jos minkälaista kojua kallista krääsää pullollaan. Onhan se toki ymmärrettävää, että Disney kauppaa tapahtumassaan näitä ”keräilyesineitä,” mutta kyllä se myös harmittaa, että yli sadan euron lippujen ja parkkimaksujen lisäksi jopa info vihkonen tai pahvi härpäkkeen edessä (itse) otettava kuva olisi maksanut. Gatorade Centterissä henkilökunta oli tosi ystävällistä ja jopa vessasta tultaessa tiedusteltiin, olemmehan perillä missä paikamme sijaitsevat. Esitys alkoi ajallaan ja juontajina toimivat hauskasti Minni, Mikki, Aku ja Hessu Hopo. Meillähän muksut alkoi heti aluksi jo kyselemään, että koska Elsa ja kumppanit saapuu? Olisihan se toki pitänyt arvata, että viimeinen osio on heille varattu, ikään kuin loppuhuipennukseksi. Muita esiintyjiä oli mm. Tähkäpää, kaunotar & hirviö, pieni merenneito sekä tutkimusmatkailija Vaianan ja puolijumala Mauin. Kaikkineen show kesti kaksi tuntia ja siinä oli 20 minuutin väliaika. Esitys oli kyllä kaikkineen todella hieno ja ihana elämys! Valoja oli paljon ja luistelijat todella taitavia.

Vaikka väliajalla kävimmekin vessassa, aiheuttivat esityksen aikana nautitut herkkuset tytärpuolelle vessahädän ja jouduimme poistumaan. Kun pääsimme takaisin hallin ovelle, alkoi porukkaa jo rynnätä laumana ulos koska esitys oli juuri päättynyt. Harmistushan siitä tietysti syntyi. Lopulta kannoin itkevän lapsen autoon. Jotain positiivista sentään: Ei tarvinnut käydä taistelua krääsän hankkimisesta tai hankkimatta jättämisestä 😀 Kotiin ajaminen olikin sitten yhtä suurta selviytymistä, nimittäin keli oli aivan järkyttävä! Oikeastaan heti kun kaupungin katuvalot loppuivat, vauhti oli hidastettava lähelle 40 km/h ja siltikin erotti hädintuskin tien reunaviivat. Suurinpiirtein puolivälissä matkaa joku kiva kanssaihminen tuli pitkät valot päällä vastaan ja se viimeinenkin näköyhteys tiehen katosi. Sen verran ajoimme tieltä ulos, että kolauksesta päätellen aurauskeppi sai tuta, mutta mitään fyysisiä vammoja ei onneksi tullut autoon kuin matkustajiinkaan. Kotiin selvittiin puolen yön kieppeillä.

Sunnuntaina ilma oli mitä ihanin jo heti aamulla, joten pakkasin aamukahvit ja eväsleivät reppuun ja suuntasin Lacun kanssa taas Aulangolle. Tällä kertaa lähdimme suuntaamaan ulkoilumajaa kohti, mutta pysähdyimmekin jo Metsälammen kohdille kun aurinko paistoi niin kauniisti. Introverttinä ihmisenä tarvitsen aikaa hengailla yksin (tai korkeintaan koira seurana). Mikäli omaa aikaa ei järjesty tai se jää vähiin, saattaa alkaa kiukuttelu ja turha asioiden päässä vellominen, mikä johtaa jopa henkiseen krapulaan ja lopulta hirveään väsymiseen. Lenkin jälkeen käytiin vielä viemässä autoni lainaan ukon tekeleen työkaverille josta kotiin laskiaispullien ääreen.

Ollaan muuten vihdoinkin saatu jo suurinosa tavaroista paikalleen, joten nappasin myös olohuoneesta kuvan. Meillähän oli vuokra-asuntoa etsiessä haaveissa neliö,jotta oltaisiin saatu sinne työhuone, mutta tässä kolmiossa teimme sitten ratkaisun jakaa olohuone kahteen osaan, jotta saatiin työskentelylle oma tilansa. Nappailen asunnosta enemmän kuvia kun on vielä valmiinpaa, mutta ei olla vielä ehditty sotkemaan 😀

Asiasta vielä keppihevoseen (eli nyt kun vielä muistan), kannattaa käydä antamassa äänensä Säästöpankkiryhmän Hyviä tekoja -kampanjassa. Äänestämään pääsee tästä. Ehdolla on eri paikkakuntien ja yhteisöjen hyviä tekoja. Huomasin myös, että Aulangon Moottorivenekerho oli käynyt tykkäämässä postauksistani ja heillä sattui olemaan kuva facebookissa yömelonnasta. Tapahtuman oli järjestänyt Partioaitta 365-klubilaisilleen. Kannattaakin siis käydä liittymässä klubiin, mikäli tuollaiset luontoaiheiset tapahtumat kiinnostaa, eikä maksa mittään! 🙂

Mukavaa talvilomaviikkoa sellaisen ansainneille, ja meille muille vaikka pullavaa laskiaisviikkoa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *