Hämeen keskiaikafestivaalit 2020

Viime viikonloppuna täällä Hämeenlinnassa järjestettiin jälleen Keskiaikafestivaalit. En ole kyseisessä tapahtumassa ikinä käynyt, mutta olen kyllä nähnyt sitä mainostettavan ja kuullut tuttavilta kokemuksia. Meillä oli vanhemman siskoni kanssa puhetta jo alkukeväästä, että he tulevat meille kylään tuolloin, mutta asia jotenkin Koronan myötä jäi ja oletimme, että nämäkin festarit tullaan perumaan. Onneksi kävikin toisin! 🙂 Oli myös onni onnettomuudessa, ettei siskoni ollut keksinyt jo muuta menoa. Päästiin siis tänäkin kesänä edes yksille kunnon festareille!Päätimme poikaystäväni kanssa, että käymme kaupungilla hengailemassa ja syömässä perjantaina, sekä samalla vähän katsomassa festarimeininkejä, mutta liput ostimme vasta lauantaille päivälle sekä iltatapahtumaan. Noh, syömisen jälkeen oltiin niin kylläisiä, että perjantain osalta kaupungilla hengailu jäi viinilasilliseen Nooran viinibaarissa 😀

Lauantaina aluksi hieman tuskastutti, mitä puen päälleni festareille, koska en ole ikinä tähän teemaan sopivia vaatteita hankkinut. Pihalla oli muutenkin todella kuuma, että ihan mitä tahansa kaapua ei viitsisi päälleen laittaa. Sitten hoksasin, että olin muutamaa viikkoa sitten saanut äitini vanhan mekon joka olikin teemaan oikein oivallinen. Vaikka mekko olikin pitkä, ei se ollut sellainen maata laahava ja pyörälläkin ajaminen onnistui oikein hyvin.

Alueelle mentiin lauantaina kahden maissa. Kävelimme aluetta hieman lävitse ja tutustuimme tarjontaan sekä myyntipisteisiin. Tämän jälkeen suuntasimme katsomaan Linnan Turnajaisareenalle Rohanin tallien päiväesitystä. Porukkaa oli todella paljon ja ainakin siinä juomateltalla, mihin me menimme, osa seisoi penkeillä, että näki jotain. Katsomoa oli järjestetty  kyllä myös harjulle, sieltä näkymä oli varmasti parempi. Minulle riitti, että näki vähän jotain esityksestä ja pääsi nauttimaan keskiaikaisesta tunnelmasta. Esityksen jälkeen kiertelimme vielä hetken ja kävimme myös katsomassa Viikinkiareenan taisteluita. Tässä kohtaa myös siskoni saapui lapsensa kanssa paikalle. Vatsamme alkoi kurnia ja kiertelimme taas tovin aikaa alueella, kunnes jäimme syömään tavernan pihalle. Itselleni otin muikkuja, siskolle lohta ja mies otti makkaraperuna hässäkän. Juomateltalle oli niin pitkä jono, että päädyimme suosiolla tyytymään omiin vesipulloihin ja cokikseen. Ruoan jälkeen jatkoimme kiertelyä, napsimme valokuvia ja fiilistelimme tunnelmaa 🙂 Meininki alueella oli kyllä oikeasti kuin keskiajalla ja hämmästeltävää riitti.Iltapäivän paahteessa aikamme hengattua, päätimme lähteä kotiin pitämään pienen hengähdystauon. Kävimme tässä läheisellä uimarannalla uimassa, sitten toki suihkut ja uudelleen puleeraukset, sellaisella etkoilu meiningillä. Meillä meni iltaohjelmaan lähtö vähän myöhäksi, kun jäätiin taas suustamme kiinni, mutta hyvin ehdittiin nähdä Linnanvoudin tuliturnajaiset. Varsinkin Taikatulien esitys oli henkeäsalpaavan hieno!

Esitykset katsottuamme menimme vielä hengailemaan tavernapihalle jossa soitettiin keskiaikaista musiikkia. Festareilta häippäsimme joskus puolen yön tietämillä istumaan  hetkeksi vielä Suisto Klubille ja siitä kotiin nukkumaan.

Oli kyllä erilaiset festarit kuin missä minä olen käynyt ja oikeastikin tuntui niin kuin olisi hypännyt aikakoneella keskiajalle. Jälkikäteen hiukan harmittaa, etten tullut ostaneeksi mitään matkamuistoa, esimerkiksi sellainen juomasarvi olisi ollut päheä! Uskoisin kyllä, että tulen jatkossakin osallistumaan näihin karkeloihin 🙂

kulttuuri tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *