Kotioloja, etätöitä ja viinitilausta netistä

Kuten jo aikaisemmassa postauksessa kerroin, myös meillä siirryttiin toissa viikolla etätöihin. Meillä on toki etätyöskentely ollut mahdollista muutenkin. Aloitin työskentelyn Hämeenlinnan kaupungilla lokakuussa, joten vielä en vielä ollut etäilyn perään kysellyt ja toimistolla viihdyin oikein hyvin. Minulle etätyöskentely on tuttua useamman vuoden ajalta, kun olin Elisalla töissä. Etätyöskentelyssä on se hyvä puoli, että aikaa ei kulu kulkemisiin, eikä (ainakaan itselläni) erityisemmin ”outfitin” luomiseen, nyt kun ei oikein töiden jälkeenkään tule missään käytyä ihmisten ilmoilla. Nyt olen tosin aamuisin meikkaamisen sijasta hurahtanut läträilemään kaikilla ihanilla kasvoseerumeilla ja tehohoidoilla. Tuntuukin, että iho on paljon paremmassa kunnossa, eikä oikein tee mielikään edes meikata 🙂

Kokkailuja ja Lacu ottamassa rennosti

Tässä Korona hässäkässä olen yrittänyt asennoitua kaikkeen mahdollisimman positiivisen kautta. Nyt on ollut aikaa tehdä paljon sellaisia asioita mistä nautin, kuten ruoan laittaminen, TV sarjojen katsominen, lukeminen, siivoilu, lenkkeily (myös yksin) ja yleisesti asioiden selvittäminen. Tiedän, että jossain kohtaa ihan varmasti alkaa tuntumaan että seinät kaatuu kotona päälle, varsinkin jos säädökset tästä kovin tiukkenee. Viikonlopuksi suurin osa ravintoloista menee kiinni (jos ei ole jo mennyt) ja pääkaupunkiseudulle ei ole asiaa. Toisaalta minullahan ei nyt ole edes autoa (lainasin sen siskolle), joten tarvetta ei ole missään käydäkään. Pyörällä pääsee kauppaan ja toimistolle tarpeen vaatiessa ja ukon tekeleen autoa voi lainata. Nyt on onneksi ollut myös aivan ihanat ilmat täällä Hämeenlinnassa!  Olen päättänyt myös alkaa virittelemään vanhaa juoksuharrastusta takaisin ja jos muutama kilo siinä lähtisi, niin ei tekisi yhtään pahaa sekään.

Karhut Aulangon näköalapaikalla

Meidänhän piti viime viikonloppuna lähteä laivalle retroristeilylle, mutta se(kin) tietysti peruuntui. Viikonloppu menikin siis kotona, mutta käytiin lauantaina ulkoilemassa nuotiopaikalla sekä sunnuntaina Aulangon näkötornilla. Tuolla näköalatornilla täytyy mennä käymään kyllä uudestaan sitten, kun se joskus aukeaa. Olihan siellä toki hulppeat maisemat vaikkei vielä torniin ylös saakka päässytkään. Perjantaina kokkailin lampaan jauhelihasta keittoa ja lauantaina tehtiin tortilloja & tacoja. Risteilyltä minulla oli tarkoitus hankkia vähän kevättä ja kesää silmällä pitäen viinejä, mutta koska niitä ei nyt onnistunut hankkia, tein viinikauppa.comin kautta tilauksen. Olen aikaisemmin tilannut juomia discandooon kautta ja homma toimi moitteetta. Nyt vain sattui viinikaupassa olemaan tosi hyviä tarjouksia, niin ajattelin kokeilla sitä. Eipä ole siis mitenkään omassa kukkarossa näkynyt säästönä tämä kotona oleminen, mutta suurin menoerä on ehdottomasti edelleen ruoka, varsinkin nyt on tullut panostettua kunnon raaka-aineisiin, kun on aikaa kokkailla kaikki alusta loppuun itse.

Ystäväni Heidin kanssa Aulangon näkötornilla

Mietittiin, että näiden peruuntuneiden reissujen sijasta voitaisiin tehdä joku vaellusreissu tai vastaava retki. Meillä tuli hankittua viime kesänä aika hyvät retkeilykamat, joten toukokuun lopussa voisi jo olla otollista. Hämeenlinnan kaupungilla on ainakin Taruksessa vuokrattavana savottakämppiä ja laavuja, sellaista voisi olla kiva kokeilla jos toukokuussa vielä viileää tai märkää. Olisi kiva kuulla, onko muilla jotain korvaavia suunnitelmia, nyt kun matkustelut ulkomailla on estyneet?

Banaanilettuja hörselöineen

Viikonloppu kolkuttelee jo ovella ja ahmin juuri aamupalaksi eilen tehtyjä banaanilättyjä. Tai näyttivät ehkä enemmän köyhiltä ritareilta kun eivät pysyneet kasassa ja tuli ihme lönttejä, mutta maku oli bueno 🙂 Tänään tiedossa on kynsihuolto, rapisi nimittäin aika tehokkaasti rikki kynnet kun siivosin kaappeja. Myöskin tuo jatkuva käsien peseminen kuivattaa minulla käsiä ihan hirmuna, vaikka kuinka niitä rasvaisi. Mutta nyt, ei muuta kuin mukavata viikonloppua jälleen kaikille! 🙂

puheenaiheet oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *