Toukokuun hetkiä ja retkeilyä Seitsemisen kansallispuistossa

Eilen rupesin funtsimaan, että herran lettas, en ole kirjoittanut tänne blogiin lähes koko kuukautena mitään! Tämä toukokuu on kyllä mennyt tosi vilkkaasti. Töistä jäi kollega eläkkeelle ja hänen työnsä siirtyivät pääosin minulle, joten valitettavasti työasiat on jääneet pyörimään usein mieleen koneen sulkemisen jälkeenkin,enkä ole pystynyt keskittymään kirjoittamiseen. Toivottavasti alkaa helpottamaan kun työhön pääsee kunnolla sisälle 🙂 Korona-arkihan meillä on muuten jatkunut ihan normaalisti.

Mietin tuossa kuun alkupuolella, että olisi ihana kesällä ja nyt keväällä kokeilla kaikkia uusia lajeja ja aktiviteetteja -siinä määrin mitä mahdollista. Huomasin, että täällä meidän lähellä Aulanko Outdoors vuokraa monenlaista vekotinta sup-laudasta -> retkiluistimiin. Innostuin hirveästi, että voisimme vuokrata kajakit tai kanootit, niitä kun olen jo aurinkoisina päivinä tuolla järvellä nähnyt. Selvisi kuitenkin, että olisi hyvä olla kokemusta melonnasta ennestään, varsinkin kun vedet on vielä kylmiä ja tuuli voi olla ajoittain kovaa. Ajatus kuitenkin jäi mieleen ja vakavasti harkitsen josko kesällä ilmoittautuisimme Vanajan vesikoiden melontakurssille.

Koska emme ole ikinä ajaneet fatbikeillä, päätin sellaiset vuokrata meille lauantaiksi 9.5. koko päiväksi. Sain sähköpostiin myös ennen vuokrausta jo linkkejä reitteihin Aulangolla. Pyörillä oli kyllä todella kevyt polkea, eikä pienet montut tai kannot tuntuneet missään. Minulle kuitenkin luontopoluilla ajaminen tuotti haasteita ja välillä jouduin taluttamaan pyörää, varsinkin jyrkissä alamäissä. Pelkäsin että jos ajan täysillä johonkin kuoppaan tai monttuun niin saan kohta niellä hampaitani 😀 Rallireitin jälkeen tultiin käymään kotona suihkussa ja lähdettiin pyöräilemään kaupungille ja rantareitti ympäri. Kaupungilla pysähdyttiin syömään ja huvimajoille juomaan lasilliset viiniä, tässä kohtaa alkoi olla jalat jo niin hapoilla (ja minulla myös mustelmilla), että tahti alkoi olla hidas. Pyörät käytiin palauttamassa alkuillasta ja koska Aulanko Outdoors vuokraa myös Katajistonrannan mökkejä ja saunoja, päästiin nekin näkemään vilaukselta. Olen vuokrannut heiltä yhden pienen mökin sekä rantasaunan heinäkuun tupareita silmällä pitäen 🙂 

Olemme tässä ystävieni ja siskojeni kanssa pohtineet, mitä sitä voisi kesällä yhdessä tehdä sellaisella pienellä kokoonpanolla. Aika hyvin sitä on jo kalenteria saanutkin uudelleen täytettyä kesän osalta. Edellisenä viikonloppuna menimme isosiskoni perheen luokse Lempäälään yöksi, missä meillä oli pihatalkoot ja sen jälkeen rentouduttiin hyvän ruoan ja paljun merkeissä.

Viime viikon torstaina lähdimme ukon tekeleen kanssa vaeltamaan Seitsemiseen ja meillä oli tarkoitus olla reissussa sunnuntaihin saakka. Olin meille varannut yllätyksenä perjantai-lauantai väliseksi yöksi Kallen-tallin, koska puolisolla oli synttärit tulossa. Kutsuin sinne myös  sisareni perheineen sekä pari kaveripariskuntaa. Yllätysjuhlat meni oikein mukavasti ja tuo Kallen-talli oli paikkana todella ihana! Saimme ison rantasaunan käyttöömme koska tilalle ei ollut muita varauksia. Samassa pihapiirissä on siis myös toinen vuokrattava tila, Jaulin kämppä. Porukka saunoi ja uiskenteli yömyöhään 🙂  Lauantaina tulimme kotiin, koska torstai-perjantai välisenä yönä olimme hypotermian partaalla kesämakuupusseissamme. Täytyy kyllä varmaan hankkia talvimakuupussit ettei jatkossa tule mokomia esteitä kylmyyden vuoksi.

Oli muuten melkoinen savotta löytää noin hätäisellä päähänpistolla mitään tilaa tai mökkiä vuokralle vaelluspaikkojen läheltä. Toki osaltaan vaikutti, että Metsähallituksen kautta vuokrattavat eräkämpät ja mökit ovat vielä kiinni Koronan takia. Olisipa ihana kun olisi jotain tuttuja tai sukulaisia kenen mökkiä voisi vuokrata, mutta kun ei ole :/ Vanhemmillamme on mökki, mutta se Puolangalla eli lähes 600 km päässä. 

Tulevana viikonloppuna meillä on tarkoitus lähteä taasen luontoon kaveripariskunnan perheen kanssa, eli ottaa muksut mukaan. Koitan nyt metsästää saisiko jonkun laavun vuokrattua ja mielellään sellaisen, että siihen saisi auton suht lyhyen kävelymatkan päähän 🙂 Evo on kohteena, mutta voi olla että sitä joudutaan vielä vaihtamaan jos laavuja ei löydy. Mukavaa viikon jatkoa! 🙂

perhe ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *