Lihapaskeija

Tein vihdoin lihapasteijoita, joista oon jo pitemmän aikaa haaveillu. Ihan vaan niin yksinkertaisia kuin vaan lihapasteijat voi olla. 

– yksi paketti joitain lehtitaikinalevyjä, 500g. Niistä tuli 16 pasteijaa kun vähän kaulihti ja laittoi kahtia. 

– 400g jauhelihaa, tässä tapauksessa Lidlin sika-nautaa. Voisi olla parempaakin, mutta ajaa asiansa. Pannulla paistettuna ja suolalla, grillimausteella ja sipulijauheella maustettuna. 

– 2 keitettyä kananmunaa murskattuna. Nämä sekoitettuna jauhelihan kanssa. Tässä vaiheessa lisäsin vielä vähän suolaa.

– sitten vain mörsseli levyjen päälle ja jotenkin haarukan kanssa puristella umpeen. Ei ihan onnistunu niinku oli usko, mutta aivan hyvin ne pysy. 

– kananmunalla voitelu – homma joka ei ole koskaan multa onnistunut niinkuin pitäisi. Miksikö? Siksi että en saa ostettua pullasutia! Nytkin kun lusikalla voiteli niin puolet munasta meni pellille. 

Sitten noin 12 minuuttia 225°c keskitasolla. Kyllä tuli hyviä ja tavallisia. Ehkä tomaattimurskaa voisi laittaa seuraavan kerran kaveriksi. 

pasteijat.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma