Shame about Shameless

Uskoisin, että ihmiset ovat yleensä kaikista kiinnostuneimpia asioista ja seuraavat aiheita, joihin on helppo tavalla tai toisella samaistua. Tai vastaavasti ovat uteliaita asioita kohtaan, joiden toivoisivat olevan ajankohtaisia myös omassa elämässä.

Olisi kieltämättä hyvin kyseenalaista mikäli jompikumpi, tai molemmat, edellä mainituista olisivat syitä koukuttumiseeni draamakomediasarjaan Hävyttömät. Että olisi tähän ikään jo ehtinyt elää Gallagherin perheelle tyypillistä ”menevää arkea”, ja samanaikaisesti haaveilisi vastaavan elämäntyylin säilymisestä hamaan tulevaisuuteen. Oh well.

shameless.jpgKuvat We Heart It

Minä (24-vuotiaana) edelleenkin tasaisin väliajoin käännän eurot markkoihin (joo oli edullista aikaa se) ja viittaan sanalla digiaika nykyaikaan ihan kuin se olisi jokin uusikin ilmiö. Ei tule siis yllätyksenä, että heräsin tähänkin sarjaan melko myöhään. Ensimmäisen kauden jaksoja oli pyörinyt telkkarissa jo hyvän tovin, kunnes ymmärsin kunnolla keskittyä juoneen. Saatoinpa ennen tätä kommentoida ohimennen hieman jyrkästikin sarjan tapahtumia, joita sivusilmällä näin sieltä täältä. 

Jos nyt sitten pitäisi valita joku sarjan henkilöistä johon samaistua, olisi se varmasti Sheila. Joo-o, pientä neuroottisuutta havaittavissa siisteyden suhteen täälläkin, mutta suurimpana yhdistävänä tekijänä kuitenkin se, etten minäkään astuisi montaa askelta kotioveni ulkopuolelle niillä nurkilla. Rouvan muihin mieltymyksiin en sitten otakaan kantaa.

Toinen kausi korkattu hetki sitten. Onko muita, jotka hieman häpeillen myöntävät sarjan olevan viihdyttävä? Vai olenko ainoa joka ylipäätään vaivautuu television eteen näin kesällä? Televisio, voi luoja…

_dsc4394.jpgParit popparit.

   _dsc4402.jpg

kulttuuri suosittelen hopsoa
Kommentit (4)
 1. Hih, kiva että on muitakin faneja 🙂 Täytyy tunnustaa, että kävin katselemassa youtubesta hieman tulevia tapahtumia ennen tuon toisen kauden alkua. Itse kun seurailen sarjaa ihan näin Suomen tahtiin telkkarista. On muuten hassua, että sarjaa on esitetty uutukaisena (heh, ainakin minulle) kesäaikaan…yleensä kaikki katsomisen arvoiset sarjat alkavat vasta syksyn tullessa. Joutuu vähän pinnistelemään, että muistaa katsoa eikä missaa jaksoja. Viime keskiviikon jakso oli mielestäni vähän tasaisempi eikä ihan niin railakas kuin yleensä, mutta eiköhän reippaita juonikäänteitä ole vielä luvassa 🙂 Joistain onkin jo vihiä…  

 2. Voin myöntää täysin häpeilemättä seuraavani sarjaa ja pitäväni siitä todella. Pitkästä aikaa sarja, jota minäkin jaksan katsoa ja seurata sekä odottaa milloin seuraava jakso ilmestyy! Vaikka sarja onkin hieman kärjistetty (tietenkin, muutenhan sarja ei toimisi) niin se on aito ja häpeilemätön, ne on asioita joita mm arvostan tvsarjassa. En jaksa katsoa esimerkiksi hollywoodsitäjatätä tai muuten suht samantyyppistä ohjelmaa kuin Hävyttömät, mutta kaunisteltuna versiona.

  Jäin pohtimaan sitä, mikä siinä sarjassa tarkalleen viehättää minua. Minä kuulun ikävä kyllä osin kategoriaan, että voin samaistua sarjaan. Siinä on asioita, jotka ovat kuuluneet ja osa ehkä vieläkin kuuluu elämääni (tosin ei sillä tapaa kuin kuvailit, minä EN HALUA sellaista elämäntyyliä tai sellaista elämää). Toinen on se enemmän tai vähemmän musta huumori, mitä sarja sisältää. Sitä se omakin huumori on, joten minun kohdallani se toimii ja se tuo lisäpointseja sarjalle.

  Vaikka yritinkin, niin en vain käsitä miksi hävetä jos pitää jostakin tvsarjasta? Vai oliko tämä ilmaistu tekstissä vain nerokkuutensa takia (mitä myöskin mietin, sillä onhan aika jänskästi sanottu ko miettii sarjan nimeäkin)?

  1. Olet ihan oikeassa, kirjoituksen otsikko on enemmänkin juuri tuollainen kuvailemasi sanaleikki. Mutta piilee siinä myös ajatus, jota olen pohdiskellut sarjaa katsoessani. Onko yleensä hyväksyttävää viihdyttää itseään ohjelmalla, jossa käsiteltävät aiheet ovat hyvin vaikeita ja valitettavan läsnä monien arjessa. Jos vastaava tuotanto olisi toteutettu esimerkiksi täällä Suomessa, olisin todennäköisesti vain ahdistunut sitä katsoessa. Tulee mieleen brittidokumentti The Man with 20 Kids, jossa todellisuus on todellakin jotain ihan muuta kuin viihdyttävää. Hävyttömien alkuperäinen tuotantohan on nimenomaan UK. Monet ovat kehuneet sitä paljon paremmaksi kuin US-versio. Itsellä ei ole siitä kokemusta. 

   Sen sijaan että örveltäminen ja yleinen sekoilu olisi viihdyttävää, tämän sarjan kiehtovuus piileekin mielestäni juuri siinä, kuinka ihmisillä on pohjimmiltaan halu pitää perhe kasassa. Ei keskitytä tavoittelemaan pelkästään omaa etua ja parempaa elämää jossain muualla…paitsi ehkä Frank 😀

   Nyt se jo alkoikin, eikun hyvällä omallatunnolla katsomaan 🙂 Kiva kun kommentoit!     

   1. Katso todellakin hyvällä omalla tunnolla! Se on vain tv-sarja kuten aiemmin sanoin. Sen kuuluu herättää ajatuksia ja tunteita, mutta ennen kaikkea viihdyttää ja koukuttaa katsojansa 😉 Juuri tällaiset ns rankemmat sarjat ovat hyviä, ne herättävät ihmiset ajattelemaan, että itsellään meneekin ihan hyvin ja ymmärtämään ettei kaikilla silti mene.

    Ja Frank on omaa laatuaan 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *