Turvassa

Kun eilen pyörähdin kaupoilla oli aleilmoittelua havaittavissa vielä jotakuinkin jokaisen liikkeen sisäänkäynnillä. Nykyään ei taida sellaista aikaa ollakaan ettei jossain päin myymälää alennusrekki heiluisi. En valita, alennuksen alennukset sopivat minulle paremmin kuin hyvin.

Kauppakeskuksen käytäviä tallatessani totesin taas kerran mielessäni: olen ehdottomasti enemmän sisustusihminen. En koskaan turru katselemaan kauniita esineitä, mutta vaatekaupoilla tuskastun helpostikin. Tavaroiden ei tarvitse sopia minuun, vain verkkokalvoilleni ja estetiikantajuntaani. Ei tarvitse vilkuilla oikeaa kokolappua, jonottaa sovituskoppiin saati yrittää mahtua siihen, mikä mallinukella näytti niiin kivalta. Materiaalitiedot on ehkä kuitenkin hyvä vilkaista, samat perussäännöt pätevät mielestäni tekstiiliin kuin tekstiiliin. Jos tunnistat käytetyt sanat jotenkin luonnollisiksi niin hyvä. Jos joudut käyttämään googlea rankalla kädellä, vähemmän hyvä.        

_dsc6276.jpg

Puuvilla on hyvä. Ja sitä löytyy tämän postauksen kuvista (poislukien nuo niskasta tönkösti laskeutuvat uikkarin narut, ne ovat sitä google-materiaalia).

_DSC6249-horz.jpg

Täällä blogimaailmassa olen törmännyt usein puhuttavan jonkinlaisista turvavaatteista. Asuista, joissa kantaja tuntee olonsa hyväksi tilanteessa kuin tilanteessa. Alkukesästä hankkimani puuvillapitsitoppi on ollut ehdottomasti sellainen. Viileä, rento ja huoleton kaikkine ryppyineen…ihan kauniskin. Reilua tekoa (mutta mitäpä se toisaalta haittaa), kun oikeampi koko oli päässyt silloin jo loppumaan.

Tyyny sitten taas on uusi tulokas, joka tarttui eilen matkaani kaikki aletuotteet -30% -hyllystä. Täynnä ihania sävyjä, ja sopii mielestäni harmaalle sohvalle oikein kauniisti. Kuvio on painettu puuvillakankaalle, jonka tekstuuri on selkeän rouhea, mutta ei kuitenkaan karhea tai epämiellyttävä ihoa vasten. Kudottuna päällinen olisi ollut toki vielä parempi. Sisustusjutuissa luotan omaan silmämääräiseen arvioon enemmän kuin hintaan; jos tuote on kaunis, toimiva ja hintaansa nähden laadukas, ei sen suunnittelijalla, merkillä tai tunnettuudella ole juurikaan merkitystä. Näitä sesonkityyppisiä tuotteita (kuvion ja värien puolesta) voi hyvillä mielin hankkia edullisesti, ne ovat harvoin kuitenkaan niitä kodin pysyvimpiä sisustusratkaisuja.   

_DSC1650.jpg

_DSC6290.jpg

Minulle koti on turvasatama ja kaikista paikoista se tärkein. 

Kommentit (2)
  1. Ihana tuo pitsiosio ja tyynykin on kyllä todella kaunis! Itsekin olen huono shoppailija, en vain yksinkertaisesti jaksaisi olla niillä kaupoilla. Kirppiksillä jaksan sitten pyöriä senkin edestä. Ei ole kaameaa ryysistä, sovitukseen ei joudu jonottamaan kauaa ja on paljon erilaista katseltavaa. Erilaisia vaatteita, kodinpientavaraa/-tekstiilejä ja huonekaluja. Kaikkea!

    1. Pitsiosio on ehdottomasti se juttu tässä paidassa. Alaosa saakin sitten olla ihan rauhassa ”tavallisen tylsä”. Etuosa ei näy kuvissa, mutta paidassa on melko syvään uurtava v-kaula-aukko samaisella pitsillä 🙂

      Muutaman kerran vuodessa tulee itse varattua kirppispöytä, mutta muutoin inspis kiertelemiseen on melko vaihtelevaa. Toisinaan tulee käytyä useammin, joskus voi olla pitkiäkin aikoja ettei tule lähdettyä. Menen aina melko avoimin mielin, harvoin etsin mitään varta vasten. On kyllä hyvä, että Suomessa on näinkin vilkas kirpparikulttuuri ja paljon tarjontaa. Vaikka toisaalta ylenpalttisella tavaramäärällä on myös varjopuolensa. Yleensä kuitenkin aina löytyy joku joka tarvitsee juuri sitä minkä ei itse uskoisi menevän edes kaupaksi 🙂     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *