”Äijäkirjoja”

Kerran kirjastossa käteeni osui yksi Lee Childin Jack Reacher-sarjan kirjoista. En enää muista mikä se niistä oli, mutta lainasin sen ja luin ja tykästyin. 

Yleensä luen kirjasarjat oikeassa järjestyksessä, mutta tätä sarjaa olen lukenut sekalaisessa järjestyksessä kun en ole jaksanut etukäteen selvittää niiden oikeaa järjestystä eikä sillä tunnu tarinoiden kannalta olevan kovin suurta merkitystä. Kirjat ovat mielestäni melko samaa kaavaa toistavia, mutta jokin niissä viehättää. Jack Reacher on yksinäinen susi, entinen sotilaspoliisi joka nyt matkaa kulkurina liftaten pitkin Yhdysvaltoja ja joutuu välillä selvittelemään rikoksia. Kirjat on täynnä toimintaa ja Reacher toki myös hurmaa joka kirjassa naisen. Mielestäni nämä on kunnon äijä-kirjoja, sellaisia toiminnantäyteisiä joissa tapellaan ja räiskitään aseilla tai käydään takaa-ajoja ja joissa lopussa päähenkilö jatkaa matkaansa kohti auringonlaskua. Olen lukenut kirjoista muutaman, tätä sarjaa kohtaan ei ole tullut sellaista lukemishimoa kuin joihinkin sarjoihin tulee. Lee Child on kirjoittanut myös novellikokoelman Jack Reacherista ja sen suomennettu nimi on ”Kova mutta reilu”. Kuvastaa mielestäni hyvin näitä kirjoja.

Katsoin vasta kaksi kirjoihin perustuvaa leffaa, joissa Reacheria näyttelee Tom Cruise. Jotenkin sopii kuin nenä päähän. Ihan viihdyttäviä pätkiä molemmat. 

Saa vinkata muita äijäkirjoja!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *